Jdi na obsah Jdi na menu
 


3.kolo ML 2007- 08 : NHÚ : HORNÍ HEŘMANICE 3:3

Podrobnosti z našeho utkání 3.kola ML 2007 - 08 s týmem Horní Heřmanice ze dne 28.9.2007

V pátek 28.9.2007 v 19:30 hod jsme začali náš třetí zápas 5.ročníku ML ledního hokeje ve Velkém Meziříčí.

V 3.kole nás čekal zápas s ambiciózním týmem Horních Heřmanic. Tento tým se do Městské ligy přihlásil teprve letošní rok, avšak nejedná se o žádného nováčka. Na zimních stadiónech ve VM a Velké Bíteši již odehrál bezpočet přátelských zápasů, v kterých málokdy hledal přemožitele. Jádro heřmanického týmu tvoří dnes již bývalí hráči týmu SK Netín z okresního přeboru Ždárska.
S tímto týmem hrajeme také každoročně již od založení našeho klubu přátelské zápasy. V týmu soupeře je i několik našich kamarádů a hráčů, kteří nastoupili i v našem týmu v rámci přátelských zápasů.

Pro úplnost statistik, s týmem Horních Heřmanic máme z předchozích roků tuto bilanci přátelských zápasů (3:6, 7:1, 5:7, 5:5, 4:4, 7:4, 5:1, 2:8, 5:11, 3:16, 6:7, 2:5, 3:11, 4:7, 2:7, 0:8, 4:8, 2:8, 3:10, 4:11, 10:3, 7:9, 3:3, 11:7, 2:17). Tedy statisticky 25 zápasů s poměrem 5 výher, 3 remízy a 17 proher. S tímto týmem jsme také utrpěli největší porážku v naší historii a to ostudných 2:17.
Realita zápasu Městské ligy byla však trochu jiná .

Pro úvodní hvizd naši trenéři určili následující sestavu:
Gólman
Benáček Karel
1.pětka
Pokorný Pavel
Cink Lubomír
Vacula Josef
Strádal Radek
Jelínek Jiří
2.Pětka
Mucha Miroslav (C)
Krejska Bořivoj
Jaša Vlastimil
Novotný Radek
Mucha Jaromír (A)

Náhradníci
Strádal Milan (stopka - připraven na střídačce)
Kubát Petr (stopka)
Burian Michal (omluven)
Požár Pavel (omluven)




PODROBNOSTI K UTKÁNÍ :

NHÚ BALINKA : HORNÍ HEŘMANICE 3:3 (2:2) - STATISTIKY - více zde 

Pokud bych měl zápas zhodnotit ve dvou větách, musel bych napsat následující : soupeř byl lepší, předváděl nátlakovou hru, avšak náš tým svou bojovností, odhodláním a vůli nechal dovézt utkání do konečného a zaslouženého remízového stavu.
Pojďme však pěkně od začátku. Úvod zápasu začal velkým náporem soupeře, který se však k výrazným gólovým šancím nedostával, náš celek v našem obranném pásmu pracoval velice dobře. My jsme hrozili jen převážně z občasných rychlých protiútoků, avšak o to více byly tyto akce nebezpečné. Hra na rychlé kontry, tak jak asi většině týmů, nám vyhovovala.
Tým Heřmanic nevyužil pár šancí a tak udeřilo na druhé straně. Při rozehrávce soupeře v obranném pásmu "namazal" jeden z obránců puk našemu útočníkovi Jarovi Muchovi, ten se vyhnul bránícímu protihráči a zavěsil pod levé víko brankáře hostí.
Tento gól nabudil oba týmy, šance se přelévaly na obou stranách, i když tým Heřmanic byl více nastěhován v našem pásmu. Po jednom z náznaků našeho rychlého kontru jsme inkasovali. Naši rychlou rozehrávku zachytil útočník soupeře a nacvičeným signálem dovolil pohodlně skórovat svému levému křídlu do téměř prázdné branky.
Kdo by si myslel, že nás tento gól zlomí, byl asi překvapen. Neustávali jsme v bránění naší modré čáry a soupeře jsme drželi dále na dostřel naší branky. Odměnou naší hry byl gól na 2:1. Dvojice Vlastík Jaša a Jara M. si vyměnila puk ve středním pásmu, po přečíslení obránců soupeře naším útočníkem a nahrávce již nebyl problém pro skvěle pozičně postaveného Vlastu J. zasunout puk za záda bezmocného brankáře.
Po tomto našem vedoucím gólu jsme ještě více začali bránit vedení. Naši hráči společně s naším brankářem odolávali nyní velikému tlaku soupeře. Když už se zdálo, že do přestávky výsledek udržíme, udeřilo v našem obranném pásmu. Po pěkném vyšachování vsítil jeden z hráčů celku Heřmanic vyrovnávací gól, do kabin se šlo tedy za nerozhodného stavu.

Po přestávce se obě mužstva vrhla do hry, hrálo se ve vysokém tempu. Šance se opět přelévaly, herně mírně navrch však měl opět tým Heřmanic. Brankáři na obou stranách byli v pernamenci, na práci si určitě nemohli stěžovat. V této části hry jsme přežili i několik přesilovek soupeře, což svědčí o tom,, že náš tým opravdu bojoval a dřel. V polovině druhé části hry se nám povedl opět rychlý kontr, po přihrávce opět Jardy M. skóroval nezadržitelnou bombou od modré Pepík Vacula.
Poslední část utkání nebyla rozdílná od předchozí části hry, převaha Heřmanic, která v této chvíli směřovala k jedinému cíli a to obratu utkání. Náš brankář Karel Benáček nás vícekrát podržel, některé šance soupeře by se daly nazvat jako "tutové". Avšak i náš tým stále hrozil, obránci soupeře určitě na naše útočníky jen tak nezapomenou. Když už se zdálo, že utkání dovedeme do vítězného konce, tak přibližně deset minut před koncem jsme obdrželi opět vyrovnávací gól. Stalo se tak po nedorozumění v našem obranném pásmu, nutno říct, že gól padl v přesilovce soupeře.
Do konce utkání se již na skóre nic nezměnilo, v této konečné fázi bylo již utkání zcela vyrovnané, hra se přelévala ze strany na stranu. Po konečném hvizdu utkání si soupeři podali ruce ve spokojené náladě z dělby bodů.

Resumé utkání:
Remíza je zaslouženým vyjádřením sil na ledě, týmu Heřmanic můžeme vyslovit pochvalu za útočnou hru, našemu týmu za bojovnost, odholání a vůli nedat soupeři ani píď ledu. Naše taktika slavila úspěch.
Hodnocení hráčů, nemohu říct nic nového, opět velmi kompaktní týmový výkon hráčů v poli, za kterými stála naše brankářská stálice. Výkon Karla B. byl vynikající a je určitě příslibem do dalších těžkých utkání.

P.S. Komentář utkání je očima jednoho z hráčů utkání a nemusí korespondovat s názory jiných aktérů utkání.

 
 


Poslední fotografie



Počasí předpověď


Toplist

TOPlist


Archiv

Kalendář
<< květen >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Statistiky

Online: 13
Celkem: 698717
Měsíc: 12617
Den: 552