Jdi na obsah Jdi na menu
 


3.kolo ML 2008-09 : SK OMEGA VB : NHÚ 7:1

Podrobnosti z našeho utkání 3.kola Extraligy ML 2008 - 09 s týmem SK Omega Velká Bíteš ze dne 4.10.2008
V sobotu 4.10.2008 v odpoledních hodinách v 14:30 hod. jsme nastoupili k našemu třetímu zápasu letošního ročníku ML ledního hokeje ve Velkém Meziříčí.

V tomto kole nás čekal zápas s dalším týmem z první pětky loňského ročníku ML, tedy další aspirant na nejvyšší mety. Mluvím o týmu SK Omega (Pronovia) z Velké Bíteše, který se v soutěži ML objevuje již druhým rokem. SK zatím v letošním ročníku ještě neztratil ani bod a po druhém kole mu patří třetí příčka s aktivním skóre o pět branek. Jak produktivita, tak samozřejmě obranná fáze (nejméně inkasující tým z loňska) tohoto týmu je tedy více než vynikající.
S tímto týmem jsme v naší historii odehráli již více zápasů, naše bilance je nerozhodná. Statistika zápasů vypadá takto (1:4, 7:3, 9:5, 7:3, 6:4, 2:3, 6:5, 5:3, 5:2, 2:6, 3:11, 1:5, 1:6, 2:8). Zápas minulého ročníku ML dopadl v náš neprospěch 2:8, což pro nás znamená, že jsme tým SK již neporazili pět posledních vzájemných zápasů. 

Dnešní zápas naši sérii proher nezastavil.
Pro úvodní hvizd naši trenéři určili následující sestavu, po velmi dlouhé době jsme byli zcela kompletní:
Gólman
Benáček Karel
1.pětka
Mucha Miroslav (C)
Burian Michal
Vacula Josef
Pokorný Pavel
Mucha Jaromír (A)
2.Pětka
Požár Pavel
Kubát Petr

Navrátil Michal

Strádal Radek (A)

Strádal Milan (A)

3.Pětka

Necid Josef

Krejska Bořivoj

Cink Lubomír
Novotný Radek
Jelínek Jiří

Náhradníci
Jaša Vlastimil (omluven)
 
 

 

V očekávání jsme dnes nastoupili na led, zda zopakujeme své letošní dobré výkony, i proti dalšímu velmi přetěžkému soupeři. 
Po velmi dlouhé době jsme nastoupili zcela kompletní, takže naši treněři měli dostatek variant na výběr. Sestava však byla ponechána v základních kamenech dle již odehraných přechozích našich zápasů, samotné výkony všech hráčů byly dostačujícím argumentem nic neměnit.
Z tábora hostí se před zápasem ozývaly hlasy o nekompletní sestavě, to nás však nechávalo v klidu, přece jen síla soupeře je trochu někde jinde.
Samotný zápas byl z obou stran vyhecovanější, přece jen hodně hráčů z obou týmů se zná nejenom z ledových kluzišť (zdravíme naše bývalé spolupárťáky NHÚ Zdenála a Džanyho).   
Co říci k samotnému zápasu. Od začátku se začal hrát svižný hokej, herně v poli to bylo celkem vyrovnané. Útočné akce se střídaly na obou stranách, tým SK byl však i tak nebezpečnější. Ochránce naší svatyně Karel Benáček se musel několikrát hodně co činit. Náš tým se snažil hrát otevřenou partii a co nejvíce zaměstnávat obranu hostí. V průběhu zápasu jsme vysunuli naše napadání až k obráncům soupeře, což papírově dnes "domácím" dělalo při rozehrávce problémy. Nám se však o to více otevírali zadní vrátka, čehož využívali rychlí a dobře technicky vybavení hřáči SK k rychlým kontrům. Zápas směřoval do fáze, kdo dá první gól, bude na koni. Asi v polovině první půle začala naše, z posledních zápasů obvyklá, čtvrthodinka vylučování, na což jsme také doplatili. Hned při první přesilovce nás domácí tým zamkl v našem obranném pásmu a po vyšachování nestačil náš brankář zareagovat na umístěnou střelu, která ještě po cestě do brány orazítkovala snad obě tyče či břevno.  Tento gól tým SK uklidnil a lehce se stáhl do obranné ulity vyčkávajíc na další protiúder. Ten přišel nedlouho poté, nyní při hře čtyři na čtyři, opět nepokrytý hráč a střela od modré, na niž neměl náš Karel B. nárok. Do konce první části hry ještě vzplály několikrát emoce na obou stranách, hra se lehce přitvrdila. Bohužel nám se nepodařilo vstřelit kontaktní gól, navíc jsme ještě inkasovali po rychlém brejku, kdy nájezd ze strany na brankáře zakončil hostující útočník blafákem.  Do šaten jsme odcházeli s rozdílovým skóre mínus tři branky.
  
V kabině jsme si vyříkali, co je nutné zlepšit v naší hře, sestava zůstala nezměněna, jen jsme prohodili jednotlivé obrany k jednotlivým útokům.
Herně se průběh ve druhé části nezměnil, my jsme se snažili něco více vymyslet, soupeř vyčkával a trestal. Skóre začalo postupně narůstat, emoce již trochu upadly, na našem kontě však stále zůstávala nula, zato soupeř odskočil na již rozdílových pět branek. Po každém gólu jsme se vždycky "jakoby" nadechli, na tož nás soupeř opět uzemnil. Naši dnešní střeleckou nemohoucnost jsme prolomili až po zmiňované pátém gólu. To zafungovala souhra naší druhé lajny a po přihrávce Radka Strádala se střelou spoza obránce prosadil Michal Navrátil. Michal si tak udržel průměr jednoho gólu na zápas (jen tak dále). Obdržená branka v síti soupeře na styl hry neměla žádný vliv, utkání směřovalo mílovými kroky ke konci. Opět naše nedůslednost způsobila navýšení skóre a to na již rozdílových o pět a o šest gólů. A to již byl úplný konec, utkání tak skončilo v náš neprospěch, do šaten jsme určitě dnes odcházeli hodně zklamáni.
  
Resumé utkání:
Soupeř byl lepší, to musíme uznat. My jsme však očekávali z naší strany i možná trochu lepší výkon, po předešlých dvou "namlsaných" herně dobrých utkání. Jedno přísloví či pravda však říká, že můžeš hrát jen to, co ti samotný soupeř dovolí, což byl velmi pravděpodobně dnešní případ. Samotné skóre hovoří za vše, na krásu se nehraje.
K hodnocení hráčů, prohra mluví sama za sebe, nerad bych někoho vyzdvihoval. I tak doufám, že si můžeme z tohoto zápasu vzít i pozitiva naší hry, přece jen to nebyl úplný propadák.
No uvidíme, jak dopadne náš další zápas, nyní proti týmu Agromotor VM.

Komentář k utkání z www stránek SK Omega VB ZDE! 

P.S. Komentář utkání je očima jednoho z hráčů utkání a nemusí korespondovat s názory jiných aktérů utkání.

 
 


Poslední fotografie



Počasí předpověď


Toplist

TOPlist


Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 8
Celkem: 689943
Měsíc: 12649
Den: 325