Jdi na obsah Jdi na menu
 


3.kolo PO EML 2008-09: SK VÍDEŇ - NHÚ 1:3

Podrobnosti z našeho utkání 3.kola Play-Out EML 2008 - 09 s týmem SK Vídeň ze dne 07.03.2009  
V sobotu 7.3.2009 těsně před 11. hodinou dopoledne jsme nastoupili do velkomeziříčské arény k našemu třetímu zápasu vyřazovací části Play-Out EML o 7.-12.místo.

V tomto kole nás čekal zápas s týmem SK Vídeň, tedy nám žádný neznámý tým.
Oba dnešní soupeři patří v extralize ML k nejhůře skórujícím týmům a tak se čekal urputný boj o každý kousek ledu a patrně každý vstřelený gól mohl utkání rozhodnout. A předpoklady se také naplnily.

Pro úplnost statistik, tým Vídně každoročně patří v ML k těm lepším či nejlepším. S tímto týmem máme z předchozích ročníků ML velmi vyrovnanou bilanci (4:2, 1:4, 3:1, 0:4, 3:7, 4:2, 5:2, 3:3). 
Letošní zápasy byly pro nás úspěšnější (5:2, 3:3).

Pro úvodní hvizd naši trenéři určili následující sestavu:
Gólman
Benáček Karel
1.pětka
Požár Pavel
Necid Josef
Vacula Josef
Strádal Radek (A)
Pokorný Pavel
2.Pětka
Mucha Miroslav (C)
Krejska Bořivoj
Cink Lubomír
Navrátil Michal
Mucha Jaromír (A)
3.Útok
Jaša Vlastimil
Strádal Milan (A)
Jelínek Jiří

Náhradníci
Novotný Radek (omluven)
Kubát Petr (omluven)
Burian Michal (ukončení sezóny - činnosti)





PODROBNOSTI K UTKÁNÍ :

SK VÍDEŇ : NHÚ BALINKA 1:3 (1:1) - STATISTIKY - více zde

Úvod zápasu začal ve vysokém tempu, na ledě bylo vidět, že základní část skončila a jakoby teprve nyní se hrál ten pravý hokej. Každý chvilku, tahá pilku, tak by se mohlo charakterizovat herní pojetí na ledě. Týmy se střídaly v nebezpečných akcích před soupeřovými brankami v téměř načasovaných intervalech a tak se brankáři na obou stranách určitě nenudili. Úvodní gól ne a ne přijít, brankáři předváděli maximum a někdy až neuvěřitelné zákroky.
Tempo se valilo rychle dále a tak nakonec přišel i první gól zápasu. Byl to náš tým NHÚ, kdo inkasoval. Stalo se tak v našem oslabení, na prudkou střelu od modré nestačil náš Kája Benáček přes chumel hráčů zareagovat. Tento gól padl v 25.minutě utkání. Utkání pokračovala, co bylo důležité, gól nás nějak výrazně nepoznamenal a stále jsme  byli schopni vytvářet si šance. O dalších pět minut později, to běžela přibližně 30.minuta utkání se nám podařilo vyrovnat. Gól se jsme vstřelili dokonce v oslabení, postaral se o něj Pavel Pokorný, který zužitkoval svoji samostatnou akci přes celé hřiště. Tým Vídně patrně svoji výhodu hráče v poli podcenil a Pavel si "smlsnul" na obraně a brankáři týmu Vídně a ukázal, že není radno mu nechat příliš prostoru. Utkání pokračovalo dále, tempo nepolevovalo, do konce první půle už však žádný gól nepadl.
 
V kabině o přestávce jsme se snažili hlavně povzbudit a nutno podotknut, že diskuze byla i bouřlivá, myšleno v pozitivním smyslu. Tak jak my, tak i hráči Vídně nastoupili do druhé půle s jediným cílem a to utkání vyhrát. Důležitost zápasu byla cítit, nebyl to ten bezstarostný hokej, který oba týmy proti sobě předváděli v základní části. Na rozdílový a velmi důležitý gól se ve druhé půli čekalo přibližně sedm minut. Možná i z nepochopitelných důvodů pro tým Vídně se gól podařilo našemu týmu vstřelit již podruhé při našem oslabení. Nyní to byl Míša Navrátil, který předvedl podobný kontr  Pavla z první půle a  a svoji obvyklou střelou se nemýlil. Na naší střídačce vybuchla obrovská radost nadšení a euforie. Tým Vídně nás od této chvíle začal více svírat v našem obranném pásmu, na našich hokejkách začala být znát nervozita a nepřesnost. Přežili jsme "klinickou" desetiminutovku za velkého přispění "mága" Káji v naší bráně a nakonec se nám podařilo utkání i navýšit a tím rozhodnout. Po sérii nevýrazných našich přesilovek se prosadilo naše duo "děcek" Pavel Pokec a Pepík Vacula a ukázali nám, jak se má hrát přesilovka. Předvedli vynikající rozehrávku a souhru z našeho pásma, puk si vyměnili, až nakonec přihrával před prázdnou bránu Pavel Pepíkovi, který se v těchto šancích nemýlí. Střídačka opět vyskočila radostí a euforie byla násobená dvakrát. Do konce utkání chybělo nyní přibližně ještě šestnáct minut. Přežili jsme oslabení a další nápor Vídně a závěr utkání se nezadržitelně blížil. Naše vedení jsme za přispění všech hráčů už udrželi a do kabin tak odcházeli spokojeni jak s výsledkem, tak s předvedenou hrou. 


Resumé utkání:
Myslím si, že utkání bylo vyrovnané, tomu štěstíčku jsme šli však asi víc naproti a o ten pověstný "chlup" jsme byli nakonec lepší. Oba týmy však předvedli velmi dobré výkony.

Nerad se vyjadřuji k hodnocení hráčů, od toho máme spíše trenéry (Míša B. to na střídačce odkoučoval precizně). K dnešnímu výkonu bych však dle mého názoru řekl,  velmi kompaktní kolektivní výkon všech hráčů.
A utkání nakonec rozhodla brankářská jistota našeho Karla Benáčka a vstřelené góly, o které se podělili naši elitní hráči viz. výše.

A příště patrně rozhodující utkání, zápas proti týmu SK Building Centrum VM.


P.S. Komentář utkání je očima jednoho z hráčů utkání a nemusí korespondovat s názory jiných aktérů utkání.

 
 


Poslední fotografie



Počasí předpověď


Toplist

TOPlist


Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 9
Celkem: 690156
Měsíc: 12677
Den: 438