Jdi na obsah Jdi na menu
 


3.PÚ 2008-09: NHÚ : SDH SVĚTNOV 7:8

Informace z našeho letošního již třetího přátelského zápasu ze dne 28.12.2008, nyní s týmem SDH SVĚTNOV.   
V neděli 28.12.2008  téměř v poledních hodinách jsme nastoupili do velkomeziříčské arény  k již ke třetímu letošnímu přátelskému zápasu. Dnes nás čekala konfrontace s týmem ze ždárské vesnické ligy.
Slovo dalo slovo a ke "družebnímu" zápasu přicestovali hráči SDH Světnov. Tento tým se nachází po patnácti kolech žďárské vesnické ligy na prvním místě bez ztráty "kytičky". Skóre 117 : 29 hovoří o vynikající útočné síle a perfektní obranné hře.
Měli jsme se tedy na co těšit a mohli částečně porovnat i úroveň obou soutěží.


Naše účast hráčů sice nebyla stoprocentní, i tak jsme však mohli nasadit tři útočné formace a dvě obranné dvojice. Sestava vypadala takto:
Gólman
Benáček Karel
1.pětka
Todorov Patrik
Kudláček Martin
Vacula Josef
Strádal Milan (C)
Pokorný Pavel
2.Pětka
Kubát Petr
Krejska Bořivoj
Komínek David
Strádal Radek (A)
Mucha Jaromír (A)
3.útočná formace
Cink Lubomír
Novotný Radek
Jelínek Jiří

Náhradníci
Burian Michal (omluven)
Jaša Vlastimil (omluven)
Požár Pavel (omluven)
Mucha Miroslav (omluven)
Navrátil Michal (omluven)



PODROBNOSTI K UTKÁNÍ :

NHÚ BALINKA - SDH SVĚTNOV 7:8 - STATISTIKY - více zde 

Do dnešního zápasu jsme nenastupovali sice kompletní  (zimní dovolené na horách a těsně před zápasem další dvě omluvenky), herní síla však určitě byla minimálně stejná, ne-li lepší té standartní (museli jsme narychlo doplnit hráče do sestavy).
Jak na tom byl tým ze Světnova těžko říci, každopádně nastoupil na dvě kompletní pětky.
 
O týmu soupeře jsme neměli téměř žádné informace (platí i naopak) a tak se úvod zápasu vedl hlavně v oťukávání. Hra se sice přelévala na obě strany kluziště, šancí bylo však poskrovnu, oba brankáři byli pozorní a všechny "ošemetné" situace vyřešili bez větších problémů. Čekalo se úvodní gól, který mohl hru rozhýbat. Ten přišel v 11 minutě zápasu a padl do naší brány. Útočící hráč ze Světnova napřáhl ke své střele před naší modrou, náš Karel B. však na puk nestačil zareagovat. Tým soupeře se po úvodní trefě zvedl a výrazně nás zatlačil do našeho obranného pásma. Celých pět minut jsme hráli jak opaření, náš brankář nás vícekrát podržel. Přibližně v osmnácté minutě nastartoval k velkému sólu Patrik Todorov, kdy se až téměř z našeho obranného pásma proháčkoval přes tři bránící hráče a svůj únik zakončil perfektně blafákem. Od této chvíle jsme se opět zvedli a zle jsme zatápěli týmu hostí. Bohužel jsme opět vyrobili chybu, kdy jsme namazali za bukem stojícímu hráči soupeře, který svým nájezdem nepohrdl. (to běžela 23 minuta). Tento gól nás opět "srazil" a tým Světnova nás opět zatlačil do naší obrany. Jednu z gólových šanci jsme ještě stačili odvrátit, to když puk poskakoval na naší brankové čáře, avšak dvě minuty poté jsme inkasovali již potřetí. Na první střelu útočícího hráče náš Karel ještě zareagoval, na dorážku byl však krátký. Gól nás nepoložil a protože hra byla jak "houpačce", byli jsme to opět my, kdo převzal taktovku v utkání. Z několika šancí jsme však nevytěžili nic (jen Ráďova S. nastřelená spojnice) a tak nám paradoxně pomohla až přesilová hra soupeře. To si až z naší obrany našlápli Pepík Vacula a Pavel Pokorný a po perfektní přihrávce Pavla zakončil nechytatelně svoji typickou střelou Pepík. To běžela přibližně 32 minuta a hned bylo zas radostněji. O tři minuty později se nám podařilo dokonce vyrovnat, opět to byl Pepík V., který po samostatné akci v útočném pásmu hostí opět trestal (nevyhození puku z pásma hostí). Do konce první půle se skóre opět převrátilo na stranu týmu Světnova, který v 38.minutě využil svou přesilovou hru. Do kabin jsme tedy odcházeli za nepříznivého skóre 3:4.

V kabině jsme se jen povzbudili, žádná taktika se nekonala (chtěli jsme si přece zahrát hlavně hokej bez nějakých výstřelků).
Druhá fáze zápasu se podobala té první. Náš tým na tom byl možná bruslařsky lépe, za to tým Světnova ukázal velký přehled ve hře, hráči byli sehraní a velmi dobře o sobě věděli. Hra se tedy přelévala, šance se rodily před oběma brankáři. Na další gól jsme čekali až do 47 minuty. Soupeř nás přečíslil a perfektně sehrál jak z učebnice nájezd dvou hráčů na jednoho. O deset minut později to bylo již 3:6. To zas jeden z útočníků Světnova (stál za "bukem") dostal nezištní přihrávku od svého obránce a svůj nájezd zakončil perfektním blafákem. S námi to v této chvíli začínal vypadat bledě, ale jak bylo dnes typické, opět jsme se neskutečně zvedli  a během sedmi minut jsme zápas dokonale obrátili. Nejdříve naše druhá lajna, po buly přiťukl Radek Strádal na Davida Komínka, který z první po ledě překvapil klečícího brankáře Světnova. To běžela 65 minuta zápasu.  O čtyři minuty se opět ukázala první lajna, Milan Strádal si vyměnil puk s Pavlem P. , který svou dělovkou snížil na rozdíl jediného gólu. O vyrovnání se postaral v 71.minutě Jara Mucha, který využil svůj nájezd, po chybě obránce hostí, střelou mezi betony brankáře. O minutu později jsme dokonce vedli, opět zafungovala souhra první lajny, Pavel P. nahrával z našeho obranného pásma na Pepíka V., který svůj bleskurychlý průnik zakončil střelou pod betony brankáře hostí. Pro Pepíka to byl dnes hattrick. Do konce zápasu v tuto chvíli chybělo již jen sedm minut. Snažili jsme výsledek již udržet, bohužel jsme pykali za naše vyloučení. Přibližně 3,5 minuty před koncem jsme soupeři poskytli hrát přesilovku 5:3, tým Světnova odvolal dokonce svého brankáře a do "zbroje" povolal tedy jednoho hráče navíc. Takže v tuto chvíli měl v poli převahu tří hráčů. Po minutě přesilovky, kdy nás soupeř dokonale rozebral, jsme obdrželi gól od modré, kdy měl Karel zcela zakrytý výhled. Nyní remízový stav odpovídal průběhu utkání a pravděpodobně by s ním byli oba soupeři i spokojeni, to by jsme však nemohli dostat další gól. To běžela předposlední minuta a stále ještě trvala přesilovka hostí. Na střelu od mantinelu jsme nestačili zareagovat  a tak se dokonala výsledková "houpačka", bohužel v náš neprospěch. A to už byl úplný konec, popřáli jsme si vše nejlepší a udělali společné foto.    

Nutno ještě poděkovat všem aktérům utkání,  hráčům za "bezkontaktní" přátelský hokej, myslím, že se utkání povedlo.
Díky týmu Světnova, že se vydal do VM a doufám, že to není poslední náš zápas.
Všem vše nejlepší do nového roku!

FOTO Z UTKÁNÍ zde


 
P.S. Komentář utkání je očima jednoho z hráčů a nemusí korespondovat s názory jiných aktérů utkání.

 
 


Poslední fotografie



Počasí předpověď


Toplist

TOPlist


Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 3
Celkem: 689833
Měsíc: 12724
Den: 313