Jdi na obsah Jdi na menu
 


4.kolo EML 2010-11 : NHÚ - SK OMEGA VB 2:5

Podrobnosti z našeho 4.utkání v EML ročníku 2010 - 11 s týmem SK Omega ze dne 16.10.2010.

V sobotu 16.10.2010 ve večerních hodinách jsme nastoupili k našemu již čtrtému zápasu letošní sezóny EML ledního hokeje ve Velkém Meziříčí.
 

V tomto kole nás čekal zápas s dalším týmem z TOP ML a tedy další aspirant na nejvyšší mety. Dnes se proti nám postavil tým SK Omega  Velká Bíteš.
Tento tým se v soutěži ML objevuje již čtvrtým rokem a vždy patří k těm nejlepším.  Tým SK v letošním ročníku ztratil jen bod za remízu a míří tak do první osmičky, čímž byl favorit utkání určen. My jsme však nechtěli prodat kůži lacino a chtěli jsme zopakovat naše výkony z minulého ročníku, kdy naše vzájemné zápasy skončily poměrem 1:2 a 4:1.

S tímto týmem jsme v naší historii odehráli již více zápasů, naše bilance je negativní. Statistika zápasů vypadá takto (1:4, 7:3, 9:5, 7:3, 6:4, 2:3, 6:5, 5:3, 5:2, 2:6, 3:11, 1:5, 1:6, 2:8, 1:7, 1:14, 1:2, 4:1).
 
Pro úvodní hvizd naši trenéři určili následující sestavu :
Gólman
Benáček Karel
1.Pětka
Mucha Miroslav (C)
Strádal Radek
Vacula Josef
Strádal Milan (A)
Mucha Jaromír (A)
2.Pětka
Požár Pavel
 

Cink Lubomír

Komínek David

Jelínek Jiří


Náhradníci
Veselý Petr (omluven)
 Necid Josef (omluven)
Kubát Petr (omluven)
Jaša Vlastimil (omluven)
Novotný Radek (omluven)
Hlaváč Lubomír (zranění)

Do dnešního zápasu nastoupili oba týmy v nekompletních sestavách, i tak však o zajímavosti utkání nebylo pochyb, hráči obou týmů se znají, v minulosti bylo odehráno spousty hokejových "bitev" jak v meziříčské, tak bítešské aréně.

Od začátku zápasu se hrál svižný hokej, překvapivě to byla Balinka, která začala více kousat. Úvodní šance však využity nebyly, úvodní nápor ustal a hokej se začal herně vyrovnávat. Přibližně v sedmé minutě jsme byli vyloučeni, to když jsme na poslední chvíli hasili protiútok soupeře. Bohužel hned první přesilovka znamenala gól v naší síti. Omega sehrála svoji kombinaci precizně a na pomyslné tabuli se rozsvítilo skóre 0:1. Dalo by se i s předstihem říci, že tento gól byl vlastně rozhodující moment celého zápasu. Za další tři minuty jsme inkasovali podruhé, nyní již při standartním počtu hráčů na ledě. Za tohoto stavu jsme se snažili s výsledkem stále něco udělat, často jsme se "tlačili " do obranného pásma soupeře, herně to nebylo špatné, ale výrazné šance, natož góly, nepřicházely. Hráči Omegy hráli hokej více na protiútoky, také nás zatlačili do našeho pásma při několika závarech, brankáři na obou stranách však všechny "ošemetné" situace před svojí bránou s přehledem řešili. Do konce první půle se již stav nezměnil a tak jsme odcházeli do kabin za stavu 0:2.  

Stav nebyl až tak jednoznačný, o přestávce i tak však naši hrající trenéři lehce přeskupili útočné formace a šlo se znovu na led. Úvod druhé půle se podobal herně celému zápasu. My jsme snažili co nejvíce útočit, hosté čekali na svoji příležitost a ta když se naskytla, tak "pelášili" okamžitě před našeho Karla. Hokej to nebyl určitě špatný, dalo se na to dívat.  V 55.minutě se skóre změnilo a bylo to opět v našem oslabení. Pět minut poté se nám podařilo snížit, to jsme forčekinkem "nahlodali" rozehrávku soupeře a puk putoval po ose Milan, Jara a nikdo jiný než-li Pepík V., který skóroval svoji typickou střelou. Hned to bylo veselejší, do této doby to vypadalo, že snad dnes nemůžeme ani žádný gól vstřelit. Bohužel hned za další tři minuty to bylo opět o tři góly, když našemu Kájovi propadla střela do brány. Je to však jen hokej, my jsme se oklepali a znovu jsme se snažili vrátit do zápasu. Blížil se však konec zápasu, síly docházely a tak bylo jasné, že  obrat se nám už asi nepovede. Ještě jsme dostali další gól, opět v přesilovce soupeře, když jsem si během této herní činnosti vypracovali dokonce i dvě vyložené šance. Zde se naplnilo pořekadlo nedáš, dostaneš, to běžela 78.minuta. Nám se však podařilo ještě v úplném závěru snížit a byl to opět Pepík, který po přihrávce Radka S. vstřelil svoji již osmou branku v letošní EML. A to již byl úplný konec, konečné skóre tedy 2:5.  

 

Resumé utkání:

Soupeř nebyl lepší, myslím, že to bylo vyrovnané utkání, na kdyby se však nehraje, přece jen jsme gólově vyhořeli. Z našeho herního pohledu to bylo naše, doufejme, že jen zatím, nejlepší utkání.

Z jednotlivců těžko někoho vyzdvihovat, když se prohraje. Myslím, že to byl z naší strany dobrý výkon od všech hráčů, kéž bychom jej zopakovali i v dalších utkáních. 



P.S. Komentář utkání je očima jednoho z hráčů utkání a nemusí korespondovat s názory jiných aktérů utkání.

 

 
 


Poslední fotografie



Počasí předpověď


Toplist

TOPlist


Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 4
Celkem: 691146
Měsíc: 11815
Den: 274