Jdi na obsah Jdi na menu
 


4.kolo ML 2008- 09 : NHÚ : AGROMOTOR VM 5:5

Podrobnosti z našeho utkání 4.kola Extraligy ML 2008 - 09 s týmem Agromotor VM ze dne 9.10.2008
Ve čtvrtek 9.10.2008 jsme v hodně pozdních večerních hodinách ve 21:45 hod. začali další zápas letošního ročníku ML ve VM.
V tomto 4.kole extraligy nás čekal tým Agromotoru VM, tedy další soupeř, který patří ke špičce soutěže ML. Tým Agromotoru se skládá převážně z bývalých hráčů VM, takže je vždy na co se koukat. Tomuto týmu zatím v letošním ročníku patří po třetím kole čtvrtá příčka se skórem 21:12, na kontě má jedno vítězství a dvě remízy.
S tímto týmem jsme v naší historii odehráli jak několik zápasů ML, tak přátelských. O síle týmu Agromotoru svědčí skutečnost, že náš tým ještě nikdy s tímto soupeřem nevyhrál, natož alespoň remizoval. Bilance je tedy silně nepříznivá a výsledkově vypadá takto (PÚ 4:7, 3:10, 3:9, 0:9) a (ML 1:11, 2:11, 0:12, 4:7, 2:4).
Minulý rok jsme proti tomuto týmu předvedli jeden z našich nejlepších zápasů, i když jsme nakonec odešli poraženi 2:4.
Pro úvodní hvizd naši trenéři určili následující sestavu, měli jsme několik omluvenek a tak jsme nastoupili na dvě obrany a tři útočné formace takto:
Gólman
Benáček Karel
1.pětka
Požár Pavel
Necid Josef
Vacula Josef
Pokorný Pavel
Mucha Jaromír (A)
2.Pětka
Mucha Miroslav (C)
Kubát Petr
Navrátil Michal
Strádal Radek (A)
Strádal Milan (A)

3.Útok

Cink Lubomír
Novotný Radek
Jelínek Jiří

Náhradníci
Burian Michal(omluven)
Jaša Vlastimil (omluven)
Krejska Bořivoj (omluven)

Do zápasu s týmem Agromotoru jsme nastupovali sice jako outsideři, ale určitě ne nějak zakřiknutí, určitě jsme si věřili. Při rozbruslení jsme sice viděli u soupeře "čišící" velkou pohodu, i tak jsme si řekli, že nemáme co ztratit. V tabulce extraligy jsme se propadli na samé dno a tak ani nic jiného nezbývalo, než se pokusit získat první body. 

Utkání začalo tak jak naše předchozí zápasy letošního ročníku, tedy celkem vyrovnaná hra a opatrnost na obou stranách. Na gól se nemuselo ani dlouho čekat, hned v úvodu nás po neštastné teči překvapil hostující útočník svoji střelou téměř z nulového úhlu našeho obranného pásma .  Hra dále pokračovala vyrovnaně a čekalo se na další gól, který by mohl nasměrovat hru třeba do jiných "dimenzí". Zkušenost dnes hostujícího týmu byla na ledě patrná, soupeř nás kombinačně přehrával, my jsme naproti tomu převyšovali Agromotor rychlostí našich hráčů a rychlými přechody do protiútoků. První gól v naší síti nás nepoložil a nedlouho poté jsme vyrovnali. Po buly v našem obranném pásmu jsme se řítili na hostující bránu ve třech hráčích a po ideálně přihrávce Pavla Pokorného na Pepíka Vaculu už nebyl problém pro posledně jmenovaného zakončit. Gól nás nabudil a naše další zvýšená aktivita byla opět odměněna. Opět u toho byl první útok a opět rychlý kontr. Nyní jsme jeli ve dvou na jednoho obránce soupeře. Pavel P. nahrával Jarovi Muchovi, ten nestačil sice ještě zakončit, naštěstí však spoza brány vrátil puk před bránu a Pavel P. svoji akci dokončil. Vedení jsme tedy strhli na svoji stranu, nic však nebylo rozhodnuto. Do konce první půlky jsme inkasovali zase už jen my. U všech gólů byla opět první útočná formace. Nejdříve našeho brankáře z první prostřelil hostující obránce, který si najel ideálně na přihrávku spoza brány. Již třetí gól jsme inkasovali dokonce při naší přesilovce. Při rozehrávce jsme ztratili puk a opět hostující obránce projel až k naší bráně "jak nůž máslem" a nekompromisně mezi nohy našeho Karla B. zakončil. Do šaten jsme tedy odcházeli sice za nepříznivého stavu, herně jsme se však soupeři určitě vyrovnali.  

O přestávce jsme přemýšleli, jestli něco změnit, nebo rozestavení ponechat, nakonec rozhodla varianta první (alespoň dočasně). Na ledě se nic nezměnilo, jak my, tak soupeř, jsme hráli "bezstarostný" útočný hokej, na který se dalo určitě dívat. Skóre zápasu se změnilo přibližně po patnácti minutách, inkasovali jsme počtvrté a začalo to vypadat s námi bledě. V tento moment jsme udělali v sestavě změnu, která se ukázala býti téměř jako "ideální". Prohodili jsme levá křídla prvních našich dvou útoků a ledě se začali dít "divy". Nejdříve jsme snížili na rozdíl jednoho gólu, když se po střílené přihrávce Pavla P. a Milana Strádala z první trefil osamocený Pepík V. do protipohybu brankáře. Gól nás povzbudil a stále více jsme se tlačili před bránu hostí. Téměř u všeho byla naše první formace a tak se nebylo ani čemu divit, když zase "oni" vyrovnali. Nyní Pavel P. po přihrávkách Milana S. a Pepíka V. Jak jinak charakterizovat než : vyšachování obrany, perfektní souhra a perfektní zakončení. Netrvalo ani dlouho a dokonce jsme se dostali do vedení. Nyní náš rychlý protiútok zakončil Pepa V. střelou k tyčce, do brejku na bránu hostí mu nahrával Milan S.
Soupeře góly sice nalomily, ale nezlomily. Agromotor hrál stále s "hlavou nahoře" a nenechával nás svými sehranými akcemi ani chvíli v klidu. Přibližně deset minut před koncem se mu podařilo utkání vyrovnat. Udělali jsme chybu za naší brankou a hostující tým prostřelil našeho brankáře opět po přihrávce spoza brány. 
Utkání se hrálo dále a stále ve velmi korektní atmosféře.Více gólů již dnes nepadlo, do konce zápasu šance sice byly, oba brankáři však své týmy podrželi. Utkání tedy skončilo remízou, z které jsme měli asi určitě větší radost my, než-li soupeř, který si určitě dnes nepřipouštěl, že by bodově mohl ztratit. 

Resumé utkání:
Dobrý náš bojovný a kolektivní výkon. Soupeř předvedl svoji velmi kvalitní hru, s potěším pro nás, jsme však za ním nezaostávali.
K hodnocení hráčů, za dnešní předvedený výkon je nutno celému týmu poděkovat. Všem hráčům všechna čest.
Z jednotlivců těžko někoho vyjímat, avšak výkon Pavla P., Pepíka V. a Milana S. stojí určitě za velkou pochvalu. 
A také doufám, že nás dnešek ještě více do dalších utkání povzbudí.


Další utkání sehrajeme s týmem SK Building Centrum, tedy další výborný tým, no uvidíme.



P.S. Komentář utkání je očima jednoho z hráčů utkání a nemusí korespondovat s názory jiných aktérů utkání.

 
 


Poslední fotografie



Počasí předpověď


Toplist

TOPlist


Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 7
Celkem: 690193
Měsíc: 12674
Den: 443