Jdi na obsah Jdi na menu
 


4.kolo PLAY-OUT EML 2009-10 : SK VÍDEŇ - NHÚ 5:2

Podrobnosti z našeho 4.kola Play-out EML ročníku 2009 - 10 s týmem SK VÍDEŇ ze dne 17.03.2010. 
Ve středu 17.3.2010 ve večerních hodinách jsme začali náš poslední letošní soutěžní zápas EML 2009-10.

V tomto 4.kole nás čekal zápas s týmem SK Vídeň.
V letošní základní části EML skončil tým Vídně na sedmém místě s lehce negativní bilancí a skórem.
Bylo tedy jasné, kdo je favoritem utkání.  

Pro úplnost statistik, tým Vídně každoročně patří v ML k těm lepším či nejlepším. S tímto týmem máme bilanci (4:2, 1:4, 3:1, 0:4, 3:7, 4:2, 5:2, 3:3, 3:1, 3:6). 
Letošní oba zápasy jsme prohráli a to 3:6, 5:6.

Pro úvodní hvizd naši trenéři určili následující sestavu:
Gólman
Benáček Karel
1.pětka
Požár Pavel
Pokorný Pavel
Vacula Josef
Komínek David
Strádal Milan (C)
2.Pětka
Necid Josef
Strádal Radek (A)
Navrátil Michal
Novotný Radek
Mucha Jaromír (A)

Náhradníci
Jaša Vlastimil (omluven)
Krejska Bořivoj (omluven)
Mucha Miroslav (omluven)
Jelínek Jiří (omluven)
Kubát Petr (omluven)
Cink Lubomír (omluven)


PODROBNOSTI K UTKÁNÍ :

SK VÍDEŇ : NHÚ BALINKA 5:2 (3:2) - STATISTIKY - více zde

Do posledního letošního utkání jsem nastoupili s vědomím, že nemáme co ztratit. Přece jen jsme letos tým Vídně neporazili a tak jsme si nemohli dělat ani dnes velké iluze, že budeme v utkání dominovat. Dal se čekat kvalitní slušný zápas s diváckou podporou a snad i s dobrým koncem pro nás. Naše sestava byla zase lepena na poslední chvíli a tak naši trenéři museli lehce pozměnit základní rozestavení.


Úvod utkání se překvapivě nesetkal s nikterak vysokým tempem. Oba týmy jakoby vyčkávaly co se bude "dít", patrně nervozita svazovala hráčům "ruce". Čekalo se na první gól a ten také nedlouho poté přišel. To běžela 10.minuta utkání, my jsme se dostali v našem obranném pásmu pod tlak a soupeř několikrát vystřelil, což jsme nestačili pokrýt a tak Kája v naší brance nakonec poprvé inkasoval. Od této doby se přece jen hra obou týmů zlepšila, hlavně se začalo hrát ofenzivněji. My jsme byli za naši aktivitu odměněni v 15.minutě zápasu. To jsme napadali rozehrávku soupeře, zmocnili jsme se puku a po ose Michal N., Jara, přihrávka zpět na modrou na Pajina, to byl Pajin, který svůj projektil umístil do horní části branky. Gól nás ještě více povzbudil, takže jsme začali získávat mírnou převahu a soupeř si začal více pomáhat nedovolenými zákroky. Naši již třetí přesilovku se nám podařilo i využít (22.minuta), to spoza branky vyjel Pepík, nahrál to téměř identické pozice jak při prvním gólu, Pajinovi a ten opět svoji střelu umístil do horní části branky. Stav 2:1 začínal vypadat nadějně. Hra se vyrovnala, šancí bylo pramálo, góly dále však padaly. Ve 27minutě jsme udělali chybu v naší rozehrávce, soupeř svůj brejk využil. Do konce první části se hrála vyrovnaná partie, těsně před koncem však i tak došlo ke změně skóre. Ještě předtím, přibližně ve 45.minutě se zranil náš kapitán Milda, takže jsme první půli dohrávali v devíti lidech. Když už to vypadalo, že do šaten oba týmy odejdou za nerozhodného stavu, byli jsme vyloučeni a soupeř nás okamžitě potrestal. Navíc opět po naší chybě, když jsme nechali hráče vyjet spoza branky, následně vystřelit a ještě střelu dorazit. Bohužel hokej je o chybách, nedalo se nic dělat a do šaten jsme pelášili něco vymyslet do další fáze utkání.


V šatně nebyla nálada nic moc a tak jsme alespoň připravili eventuelní změnu v rozestavení, pokud budeme i nadále prohrávat. Milda zkusil své zranění rozhýbat a do další části i přes svoji indispozici nastoupil. Úvod druhé půle se podobal té první, i když samotné tempo bylo určitě na vyšším stupni. Nám se bohužel pořád ne a ne dařilo vyrovnat. Šancí na obou stranách bylo také více, brankáři však své týmy vícekrát podržely. V 45.minutě jsme udělali opět chybu, hráči soupeře nás přečíslili a na umístěnou střelu už Kája nestačil zareagovat. Hra dále plynula bez změny skóre a  tak musela pomoci početní výhoda. Byli jsme to my, kdo v 59.minutě pykal za svoji nedisciplinovanost, při našem oslabení využil soupeř přesilovku s přehledem další umístěnou střelou. To naše přesilovky se nám už více nedařili, gól se nám stále nedařilo vstřelit.  Postupem času náš výkon padal do útlumu, ani změny v sestavě nakonec nepomohli a tak jsme  nakonec v utkání odešli poražení se skórem 2:5 a tím jsme zakončili naši soutěžní sezónu.     

 



Resumé utkání:

I když jsme si v koutku "duše" říkali, že dnes bychom mohli bodovat, skutečnost byla nakonec jiná. Tým z Vídně předvedl "profesorský" hokej a přesně věděl, jak hrát, aby zápas dovedl do zdárného konce. Tímto Vídni gratuluji, vítězství si zasloužil.

Naše hra bohužel postrádala jiskru a možná i více bojovnosti. Štěstíčko se k nám také více nepřiklonilo, takže se není ani čemu divit, že s dvěma góly se nevyhrává.


Soutěžní sezóna je za námi a tak bych chtěl všem poděkovat, díky chlapi. Konečnou rozlučku ze sezónou uděláme ještě v tradičním zápase svobodní x ženatí a po zápase můžeme i rozebrat, zda byla sezóna nakonec úspěšná či neúspěšná.

Takže sportu zdar a hokeji zvlášť. Díky všem za podporu a už se těšíme na ročník 2010-11.  


P.S. Komentář utkání je očima jednoho z hráčů utkání a nemusí korespondovat s názory jiných aktérů utkání.

 
 


Poslední fotografie



Počasí předpověď


Toplist

TOPlist


Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 1
Celkem: 688802
Měsíc: 13152
Den: 276