Jdi na obsah Jdi na menu
 


4.kolo PO EML 2008-09: SK BUILDING VM - NHÚ 1:6

Podrobnosti z našeho utkání 4.kola Play-Out EML 2008 - 09 s týmem SK Building VM ze dne 18.03.2009.  
Ve středu dne 18.03.2009 ve večerních hodinách v 21:00 hod. jsme začali náš další soutěžní zápas Play-Out letošního ročníku 08/09 Extraligy ML ledního hokeje ve Velkém Meziříčí.
V tomto čtvrtém kole nás čekal zápas s týmem SK Building Centrum z Velkého Meziříčí. Toto utkání neslo známky důležitosti, tým který by vyhrál ,se mohl s jistotou již zachránit i pro příští rok v Extralize ML.
Tým Buildingu patří ke stálým účastníkům soutěže ML. Letos sice nepotvrdil svá umístění z minulých ročníků, i tak se však nepředváděl žádné špatné výkony. V našich letošních vzájemných zápasech byla bilance vyrovnaná, utkání skončily poměrem 9:3 a 2:3 z pohledu NHÚ Balinky.

S tímto týmem jsme také v naší historii odehráli již několik zápasů ML, z kterých máme lehce zápornou bilanci. Statistika zápasů vypadá takto (8:3, 3:0, 1:12, 2:9, 1:8, 3:3, 9:3, 2:3).

Pro úvodní hvizd naši trenéři určili následující sestavu:
Gólman
Benáček Karel
1.pětka
Necid Josef
Požár Pavel
Vacula Josef
Navrátil Michal
Pokorný Pavel
2.Pětka
Krejska Bořivoj
Mucha Miroslav (C)
Jaša Vlastimil
Strádal Milan (A)
Mucha Jaromír (A)
3.Útok
Cink Lubomír
Strádal Radek (A)
Jelínek Jiří
Náhradníci
Novotný Radek (stopka)
Kubát Petr (omluven)
Burian Michal (ukončení činnosti)





PODROBNOSTI K UTKÁNÍ :

SK BULDING CENTRUM : NHÚ BALINKA 1:6 (0:4) - STATISTIKY - více zde  

Do dnešního utkání jsme nastupovali se změnami v sestavě (přehození centrů v útočných formacích) a poněvadž nás bylo o jednoho v poli navíc, vyšla stopka dnes na Radka N. Na led jsme nastoupili v naší tradiční sestavě s rozestavením tří útočných formací a dvou obran.
 

Všichni na obou stranách si uvědomovali důležitost utkání, v úvodu zápasu však byla větší nervozita na straně Buildingu, čehož jsme herně využili. Na led jsme vlétli s velkou vervou a hned od začátku jsme tým SK přišpendlili na jeho polovinu. Začali se rodit i vyložené šance, bohužel však stále bez úspěšného zakončení. To však netrvalo dlouho, běžela asi pátá minuta a nám se podařilo vstřelit úvodní gól. Na ledě byla právě druhá útočná formace s podporou první obrany. Po vyšachování obrany soupeře, kdy Vlastík Jaša nahrával Mildovi Strádalovi, který se neukvapil a dal puk vedle sebe Jarovi Muchovi, uvízla jeho střela "nechytatelně" až v levém horním rohu branky Buildingu. Tento gól nás ještě uklidnil a dále jsme pokračovali v naší nátlakové hře. Přicházeli i další šance, brankář SK se však vícekrát nachytat nenechal.
Postupem času se začali osmělovat i domácí a tak musel zasahovat i Kája Benáček v naší brance. Nutno říci, že s přehledem vyřešil všechny ošemetné situace a s takovou jistotou v "zádech" by se hrálo každému týmu výborně. Čas se přehoupl dále a my jsme navýšili i skóre zápasu. To byla na pomyslné časomíře 17.minuta a naše první lajna si vytvořila "kolotoč" v obranném pásmu soupeře. Po nahrávkách Pavla Pokorného a Michala Navrátila zpět na modrou, se trefil Pepa Necid. Jeho projektil si proklestil cestu přes chumel hráčů i brankáře. Naše ruce vylétly nad hlavu a bylo veselo. A nakonec bylo ještě veseleji, to uběhla jen minuta od naší druhé branky a opět jsme navyšovali. Dnes podruhé se o zápis zapříčinila druhá formace. Opět závar a po polostřele, či polonahrávce našeho kapitána Mirka Muchy od modré, perfektně prodloužil Vlastík na levé křídlo Jarovi, který nastavil již jen hokejku a puk skončil za zády bezmocného brankáře. Kdo si myslel, že jsme utkání po tomto gólu dokonale zlomili, byl utvrzen ihned v opak. Od této přibližně 19.minuty jsme herně hodně poklesli a na ledě byl až na malé vyjímky jen snad tým Buildingu. Začali  jsme chybovat, hráči SK se zvedli a před naší bránou začalo být více "dusno". Ještě, že Kája má výbornou fazónu, opravdu nás vícekrát podržel. Naše hluchá chvíle naštěstí trvala jen asi desetiminutovku a na konci této fáze zápasu se nám opět podařilo vstřelit gól. Byla u toho zase první lajna, která zavřela tým SK ve svém pásmu a po nahrávkách Pajina Požára a Michala N. už nebyl problém zavěsit pro Pepíka Vaculu. To už bylo 4:0 a vypadalo to nadějně. Do konce první půle se kromě vyloučených hráčů už nic téměř významného neudálo a tak jsme do šaten odcházeli za velmi příznivého skóre. 

V kabině jsme se snažili povzbudit, bylo téměř jasné, že pokud vydržíme minimálně dalších dvacet minut bruslit, nemůžeme zápas již ztratit. Takticky jsme ponechali rozestavení hráčů dle první půle a na led jsme nastupovali s otevřeným hledím. Úvod druhé části se nesl ve vyrovnané hře, my jsme sice hráli více se zabezpečenou obranou, o to více však jsme se snažili vyrážet do protiútoků. Herně jsme sice už nic světoborného nepředváděli, účel však svědčí prostředky a tak jsme tým Buildingu drželi co nejdále na dostřel od naší branky. Zápas pokračoval dále, o další gól v síti jsme se postarali opět my. To běžela přibližně 11. minuta (resp. 51.min.) a gól vstřelil Milda S., kterému nahrával opět Mira a Michal. Milda protrhl svoji dnešní střeleckou smůlu, kdy ho vícekrát vychytal brankář domácích a nyní ho konečně prostřelil. Netrvalo dlouho a týmu Buildingu se podařilo utkání lehce zdramatizovat. To jsme se moc vytáhli a zapomněli jsme na jednoho hráče za "bukem", který svojí šancí ze samostatného nájezdu nepodhrdl. Puk se sice po prostřelení Karla motal ještě chvíli na čáře, jednomu z našich obránců se však jej již nepodařilo vytáhnout zpět spoza brankové čáry. Lehce jsme po obdržené brance zase znervózněli a opět jsme měli "černou" desetiminutovku. Hráči Buildingu nás zatlačili do našeho obranného pásma, museli jsme čelit několika vyloženým šancím, naši hráči však za pomoci umu, obětavosti a výborného Káji v bráně zabránili obdržení další branky. Postupem času jsme se lehce "otřepali" a vstřelili dokonce další uklidňující gól. Kdo jiný, než první útočná lajna, si vypracovala nápor před brankou SK a po samostané akci Michal, kdy po obkroužení branky naznačil přihrávku, prostřelil svoji typickou střelou brankáře domácích. To běžela 65.minuta utkání, do konce již tedy mnoho času nezbývalo. Takticky jsme výsledek už udrželi a mohli jsme si tak vychutnat pocit druhého vítězství v řadě a tím stoprocentní jistotu záchrany i pro příští ročník Extraligy ML ve VM.  
 
Resumé utkání:
Dnes jsme předvedli určitě dobrý výkon, hlavně na úvod zápasu se dalo dívat.  Na týmu SK Bulding byla vidět "deka" po úvodních obdržených brankách a přes svoji veškerou snahu na nás tým SK dnes neměl. Nechci náš výkon nějak přeceňovat, myslím si však, že jsme si dnes vítězství zcela zasloužili a to i přes některá"hluchá" místa v průběhu zápasu.

K hodnocení hráčů, dnes byl vidět na naší straně "hlad" po vítězství a tak musím vyzdvihnout úplně všechny (od Káji, přes obranu až po všechny útočníky). Myslím, že jsme ukázali, že takhle se má "bojovat" za Balinku. Chlapáci díky.
A příště již s lehkou hlavou na poslední soutěžní zápas letošního ročníku, čeká nás tým SK Lavičky.

P.S. Komentář utkání je očima jednoho z hráčů utkání a nemusí korespondovat s názory jiných aktérů utkání.

 
 


Poslední fotografie



Počasí předpověď


Toplist

TOPlist


Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 5
Celkem: 691950
Měsíc: 12006
Den: 442