Jdi na obsah Jdi na menu
 


5.kolo EML 2010-11 : SK VÍDEŇ - NHÚ 5:1

Podrobnosti z našeho 5.utkání v EML ročníku 2010 - 11 s týmem SK Vídeň ze dne 24.10.2010.

V neděli 24.10. v obědních hodinách jsme vyjeli na led již letošního pátého kola 8.ročníku ML ledního hokeje ve Velkém Meziříčí.

 V tomto kole nás čekal zápas s týmem SK Vídeň. Tým Vídně je nám dosti známý, vždy se jedná s tímto týmem o zápasy sice vyhecované, ale korektní a v přátelské atmosféře.
V letošním ročníku patří týmu Vídně zatím sedmá příčka,  bilance jedna výhra a dvě prohry po 4.kolech. Papírově dle pohledu umístění v tabulce byl favorit utkání znám, my jsme však doufali, že se jako vždy proti tomuto týmu bude hrát vyrovnaný zápas a zajímavý duel. 

Pro úplnost statistik, tým Vídně každoročně patří v ML k těm lepším či nejlepším. S tímto týmem máme z předchozích ročníků ML bilanci (4:2, 1:4, 3:1, 0:4, 3:7, 4:2, 5:2, 3:3, 3:1, 2:5, 5:6, 3:6). 

Minulý ročník se nám nedařilo, i když skóre nebyla až tak jednoznačná. zápasová bilance vypadala 2:5, 5:6, 3:6.



Pro úvodní hvizd naši trenéři určili následující sestavu:

Gólman
Benáček Karel
1.pětka
Necid Josef
Mucha Miroslav (C)
Vacula Josef
Strádal Milan (A)
Mucha Jaromír (A)
2.Pětka
Strádal Radek
Požár Pavel
Veselý Petr
Hlaváč Lubomír
Komínek David

3.Útok

Cink Lubomír

Novotný Radek

Jelínek Jiří


Náhradníci
Jaša Vlastimil (omluven)
Krejska Bořivoj (omluven)
Kubát Petr (omluven)
 
 
 



PODROBNOSTI K UTKÁNÍ :

SK VÍDEŇ : NHÚ BALINKA 5:1 (1:0) - STATISTIKY - více zde

Do již pátého zápasu letošního ročníku EML jsme nastoupili momentálně v téměř kompletní sestavě, tedy dvě obrany a tři útoky. Zápas s týmem Vídně měl být vyrovnanější než-li předchozí letošní zápasy s celky z předních příček, avšak určitě nás nečekal žádný jednoduchý soupeř, navíc minulou sezónu se nám nepodařilo tým Vídně porazit ani v jednom ze tří zápasů.

 

Úvod utkání se setkal s rychlou útočnou hrou, která se střídala na obou polovinách kluziště. V první desetiminutovce oba celky nevyužily své přesilové hry, oba brankáři své svatyně pečlivě bránili, takže bylo jasné, že góly nebudou padat lehce. Postupem času se začala více projevovat hbitější hra Vídně a jeho hráči začali na ledě získavat mírnou herní převahu. I náš Karel v bráně byl tím  více zaměstnanějším brankářem. Pokud se náš tým dostal na dostřel brány domácích, ihned po ztrátě puku či nezakončené akci se na bránu Balinky řítilo útočné komando z Vídně. Naše obranná ulita odolávala až do 30.minuty, kdy tým domácích poprvé skóroval. Bylo to po závaru před naší bránou, kdy jsme nedostatečně pokryli útočící hráče. Karel v bráně nemohl již nic dělat a tak se gólová miska vah přesunula na stranu týmu SK. Do konce první půle, o co více jsme se snažili skóre srovnat, o to více využívala Vídeň své útočné hroty pro rychlé protiútoky a tak jsme byli rádi za jen jednobrankový náskok a do kabin  se šlo se zaslouženým skóre 1:0 pro tým domácích.

 

Od začátku druhé půle jsme na soupeře vyrukovali s taktikou napadání, abychom nutili soupeře k chybám, bohužel se nám naše taktika nedařila. V první pětiminutovka se nesla v naší hře rozháranost, jako by nám puky odskakovaly. Z důvodu desetiminutového trestu jsme museli i lehce přeskupit naše formace. Bohužel ještě před návratem našeho hříšníka na led jsme inkasovali druhý gól, nyní střelou spoza kruhů. Gól na 2:0 nabudil ještě více tým Vídně a ten zápas v těchto minutách kontroloval.  O deset minut později to bylo již o tři brány  a o výsledku bylo víceménně rozhodnuto. Třetí gól padl z typického rychlého protiútoku.  Hned dvě minuty poté to bylo již 4:0, když domáčí útočník vymetl náš levý kout brány po přiťuknutí ze vhazování. Na 5:0 zvýšili domácí při své přesilovce, kdy jsme špatně vystřídali a dva útočníci soupeře se řítili na naši bránu. Za tohoto stavu to vypadalo na "ručník", do konce zbývalo posledních deset minut a my jsme se snažili ještě vrátit do zápasu. Bojovali jsme, ale i přes pár šancí to vypadalo, že nám není přáno dát gól. To se nakonec nevyplnilo a my jsme alespoň jeden gól vstřelili. Při naší přesilovce ho vstřelil Radek S. svým projektilem od modré, když perfektně před bránou clonil Luboš H. Na gól Ráďovi přihrával David K.. To běžela již 78.minuta a tak stav 5:1 vydržel až do konce utkání. Nám se dnes bohužel herně nedařilo, alespoň že nechyběla bojovnost.

Resumé utkání:

Soupeř byl lepší a výhru si zaloužil. Bohužel jen bojovnost nestačí, náš problém je patrně v koncovce, kde bychom se od soupeře mohli určitě co učit. Gratulace patří soupeři.


 

P.S. Komentář utkání je očima jednoho z hráčů utkání a nemusí korespondovat s názory jiných aktérů utkání.


 
 


Poslední fotografie



Počasí předpověď


Toplist

TOPlist


Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 14
Celkem: 692158
Měsíc: 12158
Den: 577