Jdi na obsah Jdi na menu
 


5.kolo PO ML 2012-13 : NHÚ : HC-F DRÁHY 4:4

Náš šestnáctý letošní zápas.

V sobotu 26.1.2013 jsme ve večerních sobotních sehráli páté utkání PO ML 2012-13.

V tomto kole nás čekal zápas s týmem HC F-Dráhy, tedy spřáteleným týmem, na ledě se setkáváme velmi často a to jak v rámci ML či PÚ. Tým HC F se drží v popředí tabulky PLAY OUT a tak se dal dnes čekat vyrovnaný a nečitelný zápas.

Pro úplnost statistik, s týmem Dráhy máme z předchozích roků tuto bilanci přátelských zápasů (2:2, 4:8, 7:5, 7:5, 2:4, 8:0, 5:1, 6:3, 5:6, 3:7, 8:7, 2:5) a zápasů městské ligy (4:2, 1:3, 9:1, 4:1, 0:1,4:4, 2:0, 2:7, 11:3, 3:5). Tedy statisticky 22 zápasů s poměrem 12 výher, 2 remíza a 9 proher. Tedy bilance úspěšná.

První letošní zápas ML jsme prohráli poměrem 3:5, přátelský zápas 2:5. Tedy bilance nepříznivá.

Pro úvodní hvizd naši trenéři určili následující sestavu, hráli jsme na dvě kompletní formace.

Gólman
Benáček Karel
1.pětka
Požár Pavel
Navrátil Michal
Vacula Josef
Hlaváč Lubomír
Komínek David
2.Pětka
Mucha Miroslav (C)
Strádal Milan (A)
Mucha Jaromír
Novotný Radek
Jelínek Jiří

Náhradníci
Kubát Petr (omluven)
Jaša Vlastimil (omluven)
Cink Lubomír, Necid Josef, Strádal Radek (zranění)
Badalík Miroslav (omluven)
Veselý Petr (omluven)

 



PODROBNOSTI K UTKÁNÍ :

NHÚ BALINKA : HC F-DRÁHY 4:4 (0:3) - STATISTIKY - více zde

V sobotním ideálním čase (hlavně pro pozápasovou "tiskovku") nám byl přidělen led k zápasu s týmem HC F Dráhy již v rámci Play Out letošní ML 2012-13. V této sezóně se nám proti týmu HC F nedaří a tak jsme si chtěli dnes hlavně vylepšit letošní reputaci a urvat ten nějaký alespoň bod. Do zápasu jsme nastoupili stále bez zraněných hráčů a tak jsme opět museli povolat do zadních řad naše "rozené" útočníky. A šlo se na věc.

Ihned od začátku zápasu se hrál vyrovnaný hokej, tempo však nebylo příliš úchvatné. Útoky se střídaly na obou stranách, brankáři se předháněli v demonstraci svých hokejových "umů". Postupem času se začala vkrádat na hokejky i nepřesnost a tak na ledě byl vidět spíše hokejový "boj" než-li technická kombinační hra. Čekalo se na gól a ten přišel až ve 24.minutě. Byl to tým HC F, kdo se ujal vedení. Gól padl po naší chybě, když jsme nebyli dostatečně důslední s vyhozením puku z našeho obranného pásma, střelu od modré Kája ještě zpacifikoval, na dorážku byl však již krátký. Hra plynula dále, náš tým se ne a ne gólově probrat (šance přece jen byly). Oba týmy praktikovaly spíše kontry a tak se nebylo čemu divit, že i některé individuální akce byly končeny nedovolenou hrou či bráněním. My jsme naše přesilovky nevyužili, soupeř ano. To běžela 36.minuta a my jsme se neubránili. Navíc hned po skončení přesilovky, tj. ve 39. minutě jsme inkasovali třetí gól, který padl téměř po "kopírce" naší první inkasované branky. Do šaten jsme tedy šli za stavu 0:3, který byl sice možná až moc krutý, ale s nulou na kontě vstřelených brankek se toho moc nedá "vyčarovat".


V kabině nebyla sice dobrá nálada, ale plány jak zápas otočit určitě byly. Tak jak jsme góly dostali, mohli jsme také góly vstřelit, herně to byl vyrovnaný duel. Pozměnili jsme sestavu, hrající trenér Milda se vysunul dopředu a zkusili jsme hrát hru "vabank". V úvodu druhé části jsme zatlačili tým HC F na jeho polovinu (ještě předtím nás ovšem zachránil Kája svými dvěmi bravurními zákroky, nebýt jeho, bůhví, jak by to nakonec dopadlo) a bušili jsme na soupeřovu branku. Góly však nepřicházely a postupem času to začalo vypadat s námi hrozivě. Naštěstí nás nastartoval kanonýr Pepík, když po rozehrávce o mantinel z našeho pásma od kapitána Miry, ho našel rozjetého Milda. Pepík si to zamířil mezi obránce a blafák elegantně zakončil v 55.minutě. Stále jsme sice gólově trápili, ale přece jen z nás spadla nervozita. O deset minut později, v 66.minutě jsme snížili stav na 2:3, to jsme napadali rozehrávku soupeře a po příhře Jary od zadního mantinelu prostřelil opět Pepík brankáře soupeře. Herní iniciativa přetrvávala stále na našich hokejkách a tak se nebylu čemu ani divit, když jsme vyrovnali. To běžela 73.minuta a po akci Jirka, Jara a Lubišák to byl právě náš centr LH, kdo překvapil brankáře HC střelou z úhlu pod horní víko. Přesná umístěná trefa vyvyolala obrovské nadšení všech našich hráčů a střídačky. Minutu na to jsme zápas úplně otočili, po akci Milan, David a Pepík prostřelil dělostřelec JV vše v cestě a mohl tak zkompletovat svůj dnešní hattrick. Do konce utkání zbývalo nyní necelých šest minut a jak již to bývá zvykem, v tuto chvíli začal hrát a na ledě "úřadovat" opět ten "dotahující", takže jsme se začali bránit zuby nehty. Zápletka skončila nakonec dělbou bodů, necelých 30 sekund před koncem jsme nechali po závaru v našem pásmu vystřelit obránce a puk si proklestil po dorážce cestu do naší branky. Škoda ztraceného bodu, na druhou stranu i určitě výhra získaného bodu (po 50 minutách bych si na nás asi nikdo "nevsadil").



Resumé utkání:

Co k zápasu dodat, štěstěna dnes byla nakloněna k oběma týmům, my jsme sice celý zápas prohrávali, po gólové houpačce však nakonce odcházeli do šaten se sklopenými hlavami. S odstupem času však viděno, byla remíza určitě zasloužená (i když ten červíček v podobě možného našeho vítězství tam pořád hlodá). Přece jen byly ty dva body tak blízko.

Nutno však pochválit tým HC F, bylo vidět, že to na nás umí a určitě odehrál výbornou hokejovou partii. 

Dnes musíme naše hráče pochválit za bojovnost, těžko někoho přechválit, určitě si však zaslouží absolutorium náš snajpr Pepík a i kombinovaná obrana odehrála dobrý "špíl".



A další utkání sehrajeme s týmem Ořechov.



P.S. Komentář utkání je očima jednoho z hráčů utkání a nemusí korespondovat s názory jiných aktérů utkání.

 

 
 


Poslední fotografie



Počasí předpověď


Toplist

TOPlist


Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 4
Celkem: 690289
Měsíc: 12650
Den: 485