Jdi na obsah Jdi na menu
 


5.kolo EML 2009-10 : EUROBAGGING VM - NHÚ 4:8

Podrobnosti z našeho 5.utkání v EML ročníku 2009 - 10 s týmem Eurobagging VM ze dne 25.10.2009   
V neděli 25.10.2009 v podvečerních hodinách jsme nastoupili do velkomeziříčské arény k našemu již pátému zápasu Extraligy ML 2009-10.

V tomto kole nás čekal zápas s týmem Eurobagging VM.
Tým Eurobaggingu se usadil v letošním ročníku těsně za středem ligové tabulky s zatím nepříznivou bilancí vítězství a porážek. Utkání s týmem Eurobaggingu jsou vždy vyrovnaná, končí však většinou v náš neprospěch. Za celou novodobou historii Eurobaggingu (dříve Lesy) jsme jen jedinkrát uhráli remízu, zbytek zápasů jsme prohráli..
S týmem Eurobaggingu máme tedy negativní bilanci a statisticky vypadá  takto :1:4, 2:4, 1:5, 3:7, 1:3, 1:2, 4:5, 2:3, 4:4, 1:3, ještě niky jsme tedy nevyhráli!!!.
Minulou sezónu byla naše bilance 2:3, 4:4, 1:3.

Pro úvodní hvizd naši trenéři určili následující sestavu, stále v nekompletní sestavě.
Gólman
Benáček Karel
1.pětka
Necid Josef 
Mucha Miroslav (C)
Vacula Josef
Pokorný Pavel
Jelínek Jiří
2.Pětka
Strádal Radek (A)
Požár Pavel
Navrátil Michal
Strádal Milan (A)
Mucha Jaromír (A)

Náhradníci
Krejska Bořivoj (připraven x stopka)
Kubát Petr (omluven)
Novotný Radek (omluven)
Cink Lubomír (omluven)
Jaša Vlastimil (omluven)
Komínk David (omluven - zranění)


PODROBNOSTI K UTKÁNÍ :

EUROBAGGING : NHÚ BALINKA 4:8 (3:5) - STATISTIKY - více zde

Do dnešního zápasu jsme nastoupili stále nekompletní, měl nás však po utkáních s týmy z předních pozic minulého ročníku čekat relativně "přijatelnější" soupeř. Po našich úvodních čtyřech porážkách byl také čas změnit tuto sérii a tak jsme v očekávání vyjeli na led proti týmu Eurobaggingu z VM. Nutno ještě jednou podotknout, v samostatné historii tohoto týmu  soupeře jsme nikdy ve vzájemných zápasech nezvítězili. O to byla možná i naše motivace k vítězství větší.

Úvod zápasu začal ve svižném tempu a dnes domácí tým Eurobagging se do nás v úvodních minutách "pustil". Neběžela však ani třetí minuta a my jsme vedli. To naše první lajna, jmenovitě Pavel vyslal Pepíka do brejku, který nechytatelně umístil svoji střelu z nájezdu k pravé tyčce. Než jsme se však zpamatovali, bylo vyrovnáno a co dokonce, tým domácích zápas otočil. To běžela třetí a čtvrtá minuta, rychlá smršť domácích, góly padly po střele od modré a rychlém protiútoku, pokud se nemýlím. My jsme se oklepali a v šesté minutě se nám podařilo vyrovnat. To se podařil brejk, Mira založil z našeho pásma rychlou rozehrávku na Pavla, ten prodloužil dále na Pepíka a ten vstřelil dnes již svůj druhý gól, opět perfektní umístěná střela. Přetahovaná nekončila, nyní jsme byli na řadě my. Gól padl při přesilové hře, které se nám dnes velmi dařily. Nyní byla na ledě druhá lajna a po závaru v našem útočném pásmu nahodil či vystřelil puk Milda téměř od modré na brankáře, který nestačil přes "klubko" hráčů zareagovat a my jsme se tak dostali opět do vedení. Jednogólový náskok však nevydržel opět dlouho, o pouhé tři minuty později domácí Eurobagging vyrovnal. Za další dvě minuty se nám naskytla možnost další přesilové hry, to běžela 15. minuta. Naše první lajna vytvořila velký "kolotoč" v obranném pásmu domácích, Jirka nezištně, z již pozice gólové, akci ještě přikrášlil a ideálně našel Pavla. No a Pokec si již s polovinou prázdné branky věděl rady. Opravdu velmi pěkná souhra a pochvala pro celou naši první pětku. A aby těch přesilových souher nebylo málo, v 19. minutě jsme využili již naši třetí, opět první přesilovkové "komando", po přihrávkách Pajina a Pavla završil svůj hatrick Pepík. Čepice na led sice nelétaly, i tak však Pepík zaslouží velké absolutorium, ani ne za dvacet minut tři góly, se tak často nevidí. Do konce první půle zůstal stav již nezměněn, hra se přelévala, tým Eurobaggingu měl možná více ze hry,  šance si však vytvářely oba týmy. Do kabin se tak odcházelo za stavu 5:3 v náš prospěch, nutno podotknout, že to byla opravdu až bláznivá "přestřelka" a velmi útočný hokej na obou stranách.  
 
V šatně jsme se snažili hlavně uklidnit, takticky zůstalo vše při starém, bylo nutné hlavně nepodlehnout "hurá" hokeji.
Úvod druhé půle se nesl v čekání na další gól, hra se trochu uklidnila, oba týmy jakoby hrály obezřetněji. My jsme se trochu zatáhli a čekali na brejky, domácí se snažili více tlačit dopředu. Jeden z brejků se nám podařil v šesté (resp.46) minutě. Michal byl při svém nájezdu zahákován, rozhodčí neotáleli se zdvižením rukou a nařízením trestného střílení. Sám Míša se ujmul puku a ukázkově prostřelil domácího brankáře. Vedení o tři branky trvalo dalších deset minut, mezitím byla hra hodně kouskovaná, začalo se hodně vylučovat. Tresty padaly na obou stranách, my jsme však trestnou lavici okupovali určitě ve větším počtu, což narušovalo hlavně naši hru a tím souhru. Jak bylo řečeno, v 56.minutě domácí snížili a ihned poté nám bylo zase "horko". Byli jsme opět dvakrát vyloučeni, naštěstí dnes domácí neměli svůj "přesilovkový" den, tato "disciplína" se jim vůbec nedařila. Hra plynula dále a o dalších deset minut jsme skóre opět strhli více na svou stranu. Nyní samostatná akce Pokeca. V této chvíli soupeř trochu ubral na plynu, my jsme kráčeli za svým prvním letošním vítězstvím. Skóre ještě zkrášlila druhá lajna, to po našem brejku periferně našel Michal z křídla Jaru před bránou domácích, stačilo nastavit hokejku a bylo dokonáno. To už byla 70. minuta utkání a před náma poslední desetiminutovka. V té se již nic gólového neodehrálo, za zmínku stojí jen vyloučení, domácí za hrubost, my za oplácení, takže v jednu chvíli jsme seděli až tři na trestné lavici. Do konce utkání se tak spíš již víc diskutovalo, než hrálo, což dle výsledku hrálo do karet nám. Po konečném hvizdu jsme tak mohli zvednout hokejky nad hlavu s pocitem prvního letošního vítězství.  
 

Resumé utkání:
Celkově shrnuto, dnešní utkání se nám povedlo, navázali jsme na předchozí herně dobré zápasy. Soupeř předvedl svoji tradiční hru, více štěstí a snad i umu bylo dnes však na naší straně.
Těžko určit nejlepšího hráče našeho týmu, podali jsme myslím velmi kompaktní kolektivní výkon. I tak bych rád vyzdvihl naši první útočnou lajnu. jak hra dopředu i tak hra dozadu snesla velmi dobrou známky kvality. Takže Pavle+Pepíku+Jirko, dnes to byl váš zápas.


A příště nás čeká tým Horních Heřmanic.


P.S. Komentář utkání je očima jednoho z hráčů utkání a nemusí korespondovat s názory jiných aktérů utkání.

 
 


Poslední fotografie



Počasí předpověď


Toplist

TOPlist


Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 4
Celkem: 688840
Měsíc: 13164
Den: 261