Jdi na obsah Jdi na menu
 


5.kolo ML 2007- 08 : NHÚ - PIKÁREC 2:1

Podrobnosti z našeho utkání 5.kola ML 2007 - 08 s týmem Pikárec ze dne 7.10.2007
V neděli 7.10.2007 v 19:45 hod jsme začali náš již druhý zápas v tomto týdnu, tentokrát se jednalo o 5.kolo v 5.ročníku ML ledního hokeje ve Velkém Meziříčí.

V tomto 5.kole nás čekal zápas s týmem ze spodní části tabulky letošního ročníku 06-07, na led do VM zavítali hráči Pikárce, obce nedaleko městečka Křižanova.
Tento tým má zatím v letošním ročníku negativní bilanci, má jediné vítězství a hrozivé skóre 12:36 po čtyřech odehraných kolech.
S tímto týmem se setkáváme na ledě již dlouho, naše bilance je nepatrně příznivější a to v zápasech (PÚ 0:1, 3:6, 3:6, 7:4, 2:0) a (ML 2:6, 3:3, 4:0, 3:1, 4:5, 4:1).
Dnešním zápasem jsme si však bilanci ještě vylepšili.

Pro úvodní hvizd naši trenéři určili následující sestavu, dnes poprvé na 3 útočné formace:
Gólman
Benáček Karel
1.Pětka
Mucha Miroslav (C)
Burian Michal
Vacula Josef
Pokorný Pavel
Jelínek Jiří
2.Pětka
Požár Pavel
Krejska Bořivoj
Cink Lubomír
Strádal Milan (A)
Mucha Jaromír (A)
3.Trojka
Jaša Vlastimil
Strádal Radek
Kubát Petr

Náhradníci
Novotný Radek (omluven)




PODROBNOSTI K UTKÁNÍ :

NHÚ BALINKA - PIKÁREC 2:1 (1:0) - STATISTIKY - více zde 

Před utkáním řešili naši trenéři rébus, zda dát tři stopky nebo raději vyzkoušet pro nás novou variantu a to hru na tři útoky. Nakonec se přiklonili k variantě číslo dvě a tak jsme poprvé v historii vyjeli na led v počtu čtrnácti hráčů pro soutěžní utkání.

Naše taktika byla celkem jednoznačná, "vlítnou" na soupeře, který byl unaven z předcházejícího soutěžního dne, kdy nepochopitelně vlivem rozlosování odehrál utkání čtvrtého kola.
Náš tým začal z ostra a v úvodu přinutil tým Pikárce k převážně defenzivní činnosti. Hned od začátku však bylo znát, že za tým soupeře již nenastupují hráči "postarší" generace, velmi omlazená sestava soupeře hrála na rychlé protiútoky a napadáním ve dvou až tří lidech nutila naši obranu být ve stále v pohotovosti. I když jsme si vytvářeli šance, nemohli jsme stále překonat brankáře hostí, který sice na první pohled nevzbuzoval pro nás velkou překážku, avšak jak se po celý zápas ukázalo, ve svém brankovišti byl velice jistý. Přibližně v polovině první části hry jsme již udeřili. Po obléhání branky soupeře naším prvním útokem a krásným kroužením v obranném pásmu a milimetrovou přihrávkou našel Pepík Vacula našeho kapitána Mirka Muchu, který si puk ještě zpracoval a umístil jej do protipohybu brankáře do pravého rohu branky Pikárce. Tento gól vnesl do našich řad částečné uklidnění. Hra se na chvíli vyrovnala, soupeř se pokoušel vyrovnat. Na obou stranách se nevyužilo pár přesilovek, čekalo se na další gól. Na konci první části hry jsme vrhli opět všechnu sílu do útoku, avšak druhý pojistkový gól se nám nepodařilo stále dát. Do kabin se šlo tedy za stavu 1:0, nebylo tedy nic rozhodnuto.

V kabinách jsme rozhodli, že budeme pokračovat stále na tři útoky a co nejdříve budeme chtít dát druhý gól, aniž by jsme inkasovali. Soupeř však patrně posbíral poslední síly a do druhé části svoji hru ještě vylepšil. Hra v této fázi byla vyrovnaná, i když nepatrně více v pernamenci byl náš Karel Benáček. Svými zákroky byl pro nás však jistotou. Před brankou soupeře zatápěl stále nejvíc náš první útok "mladíků", za kterými vykonával velmi dobře svoji "černou" práci Jirka Jelínek. Jak je vidět ze statistik, byli jsme více vylučování, na což jsme si u rozhodčích dosti stěžovali. Některé z našich zákroků nebyly určitě, alespoň na první pohled, na vyloučení. Rozhodčí však nastavili tvrdý metr a jakýkoliv náznak faulu hned pískali. Právě v jednom z našich oslabení se nám konečně podařilo dát druhý, pro tuto chvíli ukliňující, gól. Kdo jiný, než-li náš první útok zatáhl puk do obrany soupeře, Pepík V. se opět nezadržitelně uvolnil, nahrál před branku Pavlovi Pokornému. Pavel P. ještě akci vyšperkoval a před překvapeným brankářem puk ještě vrátil zpět Pepíkovi V., pro kterého už zasunutí puku do brány byla jen lahůdka. Tato akce by se dala nazvat jako excelentní.
Po tomto gólu z nás spadl "balvan" a čekali jsme, že utkání dohrajeme v poklidu do konce. Vše tomu také naznačovalo, avšak rozhodčí opět vyloučili našeho hráče po souboji, který nebyl určitě z kategorie trestných. A právě v přesilovce jsme inkasovali rozdílový gól. Tým Pikárce naši čtveřici dokonale vyšachoval a po střele jednoho z obránců ještě přes našeho bránícího hráče skončil puk v naší síti, náš brankář měl bohužel zakrytý výhled. A začínalo opět drama. Nutno konstatovat, že i když se soupeř ještě snažil utkání zvrátit, byli jsme to spíše my, kdo mohl vstřelit do konce utkání další gól. Pro uklidnění hry jsme použili ještě oddechový čas a poslední zbytek utkání jsme ubránili. Konečný výsledek 2:1 byl zasloužený, o ten jeden gol jsme byli určitě lepší.

Resumé utkání:
Jak již bylo řečeno, dnes jsme byli o ten jeden gól lepší. Soupeř nás však překvapil svoji hrou, nezahrál určitě špatné utkání. Je až s podivem, jak mohl předchozí utkání prohrávat až dvojciferným rozdílem.
K hodnocení hráčů, kolektivní bojovnost a nasazení po celý zápas. Gólově i herně však vynikla naše první pětka a to hlavně naše útočné duo "děcek" Pepík a Pavel .
No kluci, doufám, že Vám ta pochvala nestoupne moc do hlavy a budete pořád hrát takto dobře. Jen tak dále.

A příště jdeme na HC Lhotky.

P.S. Komentář utkání je očima jednoho z hráčů utkání a nemusí korespondovat s názory jiných aktérů utkání.

 
 


Poslední fotografie



Počasí předpověď


Toplist

TOPlist


Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 1
Celkem: 689892
Měsíc: 12657
Den: 309