Jdi na obsah Jdi na menu
 


5.kolo ML 2008-09 : SK BUILDING CENTRUM VM - NHÚ 3:9

Podrobnosti z našeho utkání 5.kola EML 2008 - 09 s týmem SK Building Centrum ze dne 19.10.2008
V neděli 19.10.2008 v podvečerních hodinách v 18:15 hod. jsme začali náš další soutěžní zápas letošního ročníku 08/09 Extraligy ML ledního hokeje ve Velkém Meziříčí.
V tomto pátém kole nás čekal zápas s týmem SK Building Centrum z Velkého Meziříčí. Tento tým patří ke stálým účastníkům soutěže ML a v posledních třech ročnících se zařadil i ke špičce mužstev této soutěže. Letos se zatím tým SK drží přibližně uprostřed extraligové tabulky s vyrovnanou bilancí proher a vítězství.
S tímto týmem jsme v naší historii odehráli již několik zápasů ML, z kterých máme lehce zápornou bilanci. Statistika zápasů vypadá takto (8:3, 3:0, 1:12, 2:9, 1:8, 3:3).
Minulý ročník jsme proti tomuto týmu hráli vícekrát, dokonce posledním zápasem jsme zakončili soutěžní ročník 07-08. Tehdy toto utkání skončilo remízou, což nám dávalo určité šance i pro dnešek tento výsledek minimálně zopakovat.


Pro úvodní hvizd naši trenéři určili následující sestavu:
Gólman
Benáček Karel
1.pětka
Kubát Petr
Krejska Bořivoj
Vacula Josef
Pokorný Pavel
Mucha Jaromír (A)
2.Pětka
Necid Josef
Požár Pavel
Cink Lubomír
Strádal Radek
Navrátil Michal
3.Útok
Jaša Vlastimil
Strádal Milan (C)
Jelínek Jiří
Náhradníci
Mucha Miroslav(stopka)
Novotný Radek (omluven)
Burian Michal (omluven)


PODROBNOSTI K UTKÁNÍ :

SK BULDING CENTRUM : NHÚ BALINKA 3:9 (1:5) - STATISTIKY - více zde  

Do dnešního utkání jsme nastupovali na poslední chvíli se změnou v sestavě (jedna dodatečná omluvenka), takže jsme nehráli na tři kompletní pětky, tak jak jsme očekávali, nýbrž jen na dvě obrany a tři útoky. To soupeř nastoupil do zápasu pravděpodobně ne zcela kompletní, v poli měl jen osm hráčů, což se mohlo určitě negativně projevit i na jeho herním projevu, ale hlavně na fyzické síle hráčů Buildingu (to bych však předbíhal). 

Utkání začalo mírným náporem soupeře, hra však byla neurovnaná a oběma týmům vyhovovala hra spíše na rychlé protiútoky, či brejky. Průběh na ledě se však postupně měnil a v první polovině utkání, jak i  v celém zápase, se oba brankáři určitě nenudili. Hrál se spíše útočný hokej, než-li nějaký "zanďour". Oproti minulým zápasům se nám podařilo vstřelit první gól, což také určitě ovlivnilo další průběh zápasu. O náš úvodní zápis se postarala dnes třetí útočná formace, jmenovitě Vlasta Jaša. Ten překvapil všechny přítomné, i nás na střídačce, takže jsme někteří nestačili ani gól přesně zaregistrovat. Úvodní trefa nás navnadila a bylo na nás vidět, že dnes by to vítězství mohlo konečně přijít. Druhá branka padla opět do sítě "domácích", nyní z hokejek naší druhé útočné formace. O gól se postaral Michal Navrátil, který překvapil svou dalekonosnou střelou něco za modrou domácího brankáře. Tým SK nehrál určitě v této fázi utkání žádné druhé housle, nebýt našeho brankáře, určitě by nebylo skóre tak příznivé, jak ve skutečnosti. Hráči Buildingu se několikrát řítili na našeho Karla Benáčka v samostatných nájezdech, ten se však překvapit nenechal a moc nás podržel.  Přesto jsme inkasovali, po objetí naší branky útočníkem jsme nestačili již zabránit ve snížení skóre. Nyní utkání dostalo zase na dramatičnosti. Postupem času byla však na domácích vidět únava, přece jen jsme soupeře postupem času ubruslili a skóre dokonce dále navýšili. Nejdříve opět naše třetí lajna sehrála vynikajicí kombinaci v útočném pásmu a po přihrávkách Jirky Jelínka a Vlastíka Jašy skóroval dnes náš kapitán a centr Milana Strádal. Dále se trefila i naše první pětka, po závaru v obraně domácích se trefil střelou od modré Pavel Požár. Jen pro zajímavost, v letošním ročníku ML se dokonce jednalo o první gól někoho z našich obránců. A nakonec účet první půle uzavřel Pepík Vacula, kterému do gólového brejku nahrával Pavel Pokorný a Jara Mucha.
V kabině jsme se snažili udržet emoce na "uzdě", dnes bylo jasné, že pokud vydržíme minimálně dalších dvacet minut bruslit, nemůže nám utkání již uniknout. Průběh hry odpovídal první části, hrál se otevřený hokej ve velmi korektní formě a téměř bez vylučování. O první gól v druhé části se zasloužili dnes domácí. Střelou od modré překvapili našeho brankáře. Po inkasovaném gólu jsme nepatrně znervózněli, netrvalo však dlouho a opět se nám podařilo rozdíl ve skóre navýšit. Nejdříve se po obléhání branky soupeře naší druhou pětkou trefil Michal N. a to po přihrávce Radka Strádala. Poté skóroval Pavel P. po brejku s Pepíkem V., který při gólu asistoval. Další naši branku vsítil Vlastík J., po přihrávkách Milana S. a Pepého Necida.
Týmu SK Building se podařilo ještě skóre snížit, z brejku se trefil jeden z útočníků domácích. Na závěr utkání se nám podařilo ještě vsítit devátý gól, o který se postaral opět Pavel P., jeho dělovka od modré byla nechytatelná. Utkání se dohrálo již téměř v poklidu do konce, šance na obou stranách již zůstaly nevyužity. Pro nás dnešní zápas znamenal první výhru v Extralize, takže určitě velká radost a poděkování všem hráčům.

Resumé utkání:
Dnes jsme předvedli určitě dobrý výkon, i když bych jej zase nepřeceňoval. Na týmu SK Bulding byla vidět únava a také "menší" počet hráčů udělal s výkonem určitě své. I tak však byla naše výhra zasloužená, tedy všichni hráči si zaslouží pochvalu. Bylo i vidět, že pokud vstřelíme první gól v utkání, narostou nám "křídla". Dnes jen škoda zranění jednoho z našich útočných pilířů.

K hodnocení hráčů, dnes byl vidět na naší straně "hlad" po vítězství a tak bych chtěl vyzdvihnout úplně všechny (od brankáře, přes obranu (i když malé mezírky by se našly) až po útočníky.
A příště jdeme na tým Technické Služby VM.

P.S. Komentář utkání je očima jednoho z hráčů utkání a nemusí korespondovat s názory jiných aktérů utkání.

 
 


Poslední fotografie



Počasí předpověď


Toplist

TOPlist


Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 8
Celkem: 692691
Měsíc: 12505
Den: 729