Jdi na obsah Jdi na menu
 


5.kolo PO EML 2008-09: NHÚ - SK LAVIČKY 7:8

Podrobnosti z našeho posledního utkání PO EML 2008 - 09 s týmem SK Lavičky ze dne 25.03.2009   
Ve středu 25.3.2009 ve večerních hodinách jsme nastoupili na led velkomeziříčské arény k našemu letošnímu poslednímu zápasu EML ročníku 2008-09. Dnešním dnem jsme tedy ukončili hokejovou pouť čítající 27.soutěžních zápasů.

V zápase, v kterém šlo již jen o konečné umístění, náš čekal  tým SK z Laviček. Jak již bylo v předchozích reportech vícekrát zmiňováno, s tímto týmem se na ledových kluzištích setkáváme dlouhodobě, poslední zápasy se týkají však jen městské ligy.
Tým SK Lavičky skončil po základní části letošní EML na sedmém místě a tak nebyl pochyb o tom, kdo je dnes minimálně "papírovým" favoritem utkání.

Celkově z našich vzájemných zápasů máme s tímto týmem bilanci stále příznivou, výsledkově to vypadalo prozatím takto PÚ (5:3, 11:4, 3:6, 9:7, 6:4, 5:6, 9:4, 2:1, 6:3, 5:8, 10:1, 14:4), ML (2:3, 1:5, 5:1, 9:1, 3:2, 6:3, 0:9, 2:5,4:3). Celkově jsme tedy ve dvacetijedna zápasech odešli jen sedmkrát poraženi.

Naše letošní bilance je vyrovnaná, zápasy skončily poměrem 2:5 a 4:3.

Pro úvodní hvizd naši trenéři určili následující sestavu, na tři útočné formace a dvě obrany.
Gólman
Benáček Karel
1.Pětka
Necid Josef
Požár Pavel
Vacula Josef
Strádal Radek (A)
Pokorný Pavel
2.Pětka
Kubát Petr
Krejska Bořivoj
Navrátil Michal
Strádal Milan (C)
Mucha Jaromír (A)

3.útok
Cink Lubomír
Novotný Radek
Jelínek Jiří
Náhradníci
Mucha Miroslav (omluven)
Jaša Vlastimil (omluven)
Burian Michal (ukončení činnosti - trenér)





PODROBNOSTI K UTKÁNÍ :

NHÚ BALINKA - SK LAVIČKY 7:8 (4:2) - STATISTIKY - více zde 

Do zápasu, kde šlo již jen o to si dobře zahrát, jsme nastoupili v sestavě na tři útoky a dvě obrany. Náš trenér Míša B. společně s hrajícím Mildou S. zase trošku sestavu promíchali a tak jsme zase mohli vyzkoušet nové prvky a souhru nově zformovaných formací třeba i do příští sezóny. Na ledě se dnes objevili tři rozhodčí, pro oba týmy bylo určitě poctou, že na VM led zavítal a dokonce si i aktivně zapískal extraligový arbitr A.Jeřábek ml. Nutno navíc podotknout, že rozhodčí utkání zvládli s velkou bravurou, nikoho nenechali na pochybách a převedli vynikající rozhodcovský um.

Ale nyní již k zápasu. Jak je již zvykem ze zápasů proti týmu z Laviček, v hledišti se objevila i poměrné vysoká divácká podpora hostujících hráčů, do arény si našlo cestu přibližně až 15 diváků, kteří se chtěli určitě rozloučit ze soutěží výhrou týmu SK. To jsme však nechtěli dopustit my a tak byl na začátku utkání k vidění "obrázek" převahy našeho týmu. Soupeř byl mírně zaskočen a trvalo mu i delší dobu, než hru v poli vyrovnal. Naše převaha si s sebou nesla i gólové šance, bohužel úvodní nápor vyzněl bez gólového efektu. V době, kdy tým SK začal hru pomalu vyrovnávat, se nám podařilo konečně skórovat. To byla na ledě naše druhá formace a po nahrávce Milana Strádala se krásně a nekompromisně z nájezdu trefil Michal Navrátil. To běžela přibližně třináctá minuta zápasu. Naše vedení vydrželo jen deset minut, kdy jsme inkasovali v přesilové hře soupeře. Tento gól naše útočné úsilí lehce "zmrazil" a tak v tento moment byli na "koni" hráči z Laviček. Svoji momentální převahu vyjádřili i druhým gólovým zásahem. To se jim podařilo přibližně v 25.minutě utkání. Náš tým se však nepoložil a dokonce první části hry utkání dokonale otočil. O všechny góly se postarala naše první lajna, nejdříve ve 32. minutě Pavel Pokorný ustál svůj výjezd přes celé kluziště po ataku obránců hostí a perfektním blafákem do bekhendu předvedl své hokejové přednosti. O další dvě minuty se trefil po střele či nahrávce Petra Kubáta Pepík Vacula, který dorážel před brankou. A aby to nebylo málo, o další tři minuty opět Pepík a opět přihrávka od Peťy. Skvělé akce, skvělá zakončení. Tým z Laviček byl obratem "opařen" a tak byl rád, že zanedlouho rozhodčí ukončili první půli.         

V šatně jsme se povzbudili, dle hry z první půle jsme měli na to, utkání dovézt do vítězného konce. Sestava zůstala nezměněna a šlo se na "to". Hra v druhé půli byla vyrovnaná, šance se střídaly na obou stranách. V přibližně 47.minutě utkání se stalo to, na co jsme upozorňovali. Po našich chybách v obranném pásmu, když jsme svojí nedůsledností nevyhodili puk, jsme inkasovali. A opět jsme se začali o utkání strachovat. Hra plynula dále a týmu Laviček se podařilo za dalších osm minut (55.minuta) vyrovnat. Gól jsme dostali z rychlého protiútoku, když jsme neudrželi puk v našem útočném pásmu a soupeř nás přečíslil. A začínalo se od znovu. Byli jsme to však opět my, kdo skóre strhl na svoji stranu. To běžela 59. a 62.minuta utkání, o naše góly se nejdříve přičinili Míša N. po vyšachování obrany hostí a nahrávkách z první od Mildy a Jary M. A dále dokonce v našem oslabení ujel opět Míša N. a završil svůj dnešní výkon hattrickem. Kdo by řekl, že dnes už nám utkání nemůže uniknout, opět se mýlil. O další čtyři minuty jsme inkasovali rozdílový gól. To jsme udělali chybu na naší modré při rozehrávce a lahůdkovou přihrávkou hostující hráč z nájezdu nepohrdl. A opět jsme se začali strachovat. Naštěstí o tři minuty později, v 72.minutě, jsme už vedli zase o dva góly. To vyslal do brejku Michal N. levé křídlo Jardu, který v nájezdu předložil nezištnou nahrávku před bránu svému centrovi druhé formace Mildovi. Zasunout puk nebyl problém a na naší střídačce zavládla obrovská radost. Do konce utkání chybělo osm minut a tak jsme věřili, že už to dnes musíme uhrát. Bohužel zase svoji nedisciplínou jsme inkasovali. Tým SK nás zavřel v našem pásmu, a i když jsme měli puk na hokejce, nepodařilo se nám vyhodit a náš zkrat byl potrestán. To už na časomíře byla 74.minuta. Stále jsme však vedli o gól a tak jsme si pro uklidnění vzali oddechový čas.  Přibližně na přelomu 75. a 76.minuty jsme byli při našem protiútoku faulováni, naše první lajna akci dohrávala a po nezištné přihrávce Pavla trefil Pepík "jen" tyč branky hostí. Měli jsme však tříminutovou přesilovku a tak se dalo čekat, že už výsledek nepustíme. To by však asi nebyl hokej, kdyby se nedělo i téměř "nemožné". Přesilovka se nám nedařila a o po naší špatné rozehrávce se na naší bránu řítili v tandemu dokonce dva útočníci z Laviček. Jak to dopadlo? No vyrovnávacím gólem. Po tomto gólu jsme hru "totálně" otevřeli a dokonce zápasu ještě jednou inkasovali. Jen pro přesnost, naše obdržené góly padly v minutách 77. a 79. Utkání skončilo a tým Laviček si mohl vychutnat vítězství a tím i 9.příčku v konečném pořadí letošního ročníku EML, zbývá nám tedy jen pogratulovat. 


Resumé utkání:
Myslím, že i přes prohru náš tým dnes předvedl velmi dobrý výkon. Bohužel to pověstné štěstíčko se na naši stranu dnes nepřiklonilo, i když si troufám říci, že jsme byli lepším týmem. Za chyby se však platí a na kdyby se nehraje. 
K hodnocení hráčů, těžko někoho vyzdvihovat, když se prohraje, jdou individuální výkony většinou stranou.
Pokud však mohu někoho zmínit, myslím si, že Michal N. předvedl vynikající výkon, který čněl i nad ostatní velmi dobré výkony našich hráčů.

A sezóna 2008-09 skončila!


P.S. Komentář utkání je očima jednoho z hráčů utkání a nemusí korespondovat s názory jiných aktérů utkání.

 
 


Poslední fotografie



Počasí předpověď


Toplist

TOPlist


Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 5
Celkem: 689930
Měsíc: 12654
Den: 316