Jdi na obsah Jdi na menu
 


6.kolo EML 2009-10 : NHÚ - HORNÍ HEŘMANICE 2:5

Podrobnosti z našeho 6.utkání v EML ročníku 2009 - 10 s týmem Horních Heřmanic ze dne 2.11.2009
V pondělí 2.11.2009 ve večerních hodinách jsme začali náš šestý zápas letošního ročníku EML ledního hokeje ve Velkém Meziříčí.

V tomto kole nás čekal zápas s týmem Horních Heřmanic.  S tímto nám spřáteleným týmem se na kluzištích potkáváme velmi často, odehráli jsme v minulosti proti sobě bezpočet přátelských zápasů. Poslední tři roky se však zápasy soustředí už jen výhradně na městskou ligu.

Pro úplnost statistik, s týmem Horních Heřmanic máme z předchozích roků tuto bilanci přátelských zápasů (3:6, 7:1, 5:7, 5:5, 4:4, 7:4, 5:1, 2:8, 5:11, 3:16, 6:7, 2:5, 3:11, 4:7, 2:7, 0:8, 4:8, 2:8, 3:10, 4:11, 10:3, 7:9, 3:3, 11:7, 2:17, 1:5, 3:8, 1:6). Tedy statisticky 27 zápasů s poměrem 5 výher, 3 remízy a 20 proher. 

Všechny zápasy minulého ročníku jsme prohráli a to poměrem 1:5 a 3:8, 1:6.
Favorit utkání byl tedy jednoznačně dán, na tým HH se nám dlouhodobě nedaří.

Pro úvodní hvizd naši trenéři určili následující sestavu:
Gólman
Benáček Karel
1.pětka
Necid Josef / Krejska Bořivoj
Mucha Miroslav (C)
Vacula Josef
Novotný Radek
Pokorný Pavel
2.Pětka
Požár Pavel
Strádal Radek (A)
Navrátil Michal
Strádal Milan (C)
Mucha Jaromír (A)

Náhradníci
Jaša Vlastimil (omluven)
Kubát Petr (omluven)
Cink Lubomír (omluven)
Komínek David (omluven)
Jelínek Jiří (omluven)



PODROBNOSTI K UTKÁNÍ :

NHÚ BALINKA : HORNÍ HEŘMANICE 2:5 (1:3) - STATISTIKY - více zde 
 

Do dalšího utkání městské ligy jsme nastupovali s pocitem dobře zvládnutého minulého utkání a s tradičním soupeřem jsme chtěli v dobrých výkonech pokračovat a pokud možno tak i rozšířit náš bodový stav. Rychlíci v týmu soupeře, proti kterému se nám tradičně nedaří, však již od první minuty začali udávat tón utkání. I když jsme v šatně zdůrazňovali, že musíme eliminovat především brejkovou hru soupeře, již v druhé minutě nás od gólové pohromy zachránila branková konstrukce. O minutu později již udeřilo a jak jinak než z brejkové akce, kája v naší brance neměl sebemenší šanci. Úvod utkání se nezdařil a prakticky tento průběh udal ráz celému utkání, ve kterém jsme tahali za kratší konec. V dalších průběhu utkání nabralo na obrátkách a hrálo se nahoru dolů, i když šance si vytvářel především náš soupeř. Ve dvanácté minutě jsme přežili i oslabení po vyloučení Radka S a prakticky pár minut po návratu se nám podařila pěkná akce, kdy po ose pepik, radan se nezjištně trefil ostrostřelec Pavel. Tento gól nás nabudil a tak během pár minut jsme měli i další šance, které jsme však neproměnili a to se pro další vývoj utkání stalo osudné. Ve třicáté minutě, kdy za katrem seděl RadaN nás soupeř uzavřel v naší třetině a po biliárovém ťukesu se ujal vedení 1:2. Již za dvě minuty se po nešťastném odrazu od naší brusle soupeř při plném počtu lidí na ledě radoval potřetí a zvýšil na rozdíl dvou branek. Do konce první půle zbývalo ještě pár minut a za povšimnutí stojí dvě velké šance soupeře a naše nastřelená tyč. Každopádně jsme s úlevou odcházeli do kabin s dvoubrankovou ztrátou, která vzhledem k průběhu první půle byla pro nás lichotivá.


V kabině moc do zpěvu nebylo, ale opět jsme kladli důraz na zabezpečení především obranné hry. Chtěli jsme využít soupeřovi taktiky a pokusit se hrát na brejky pro změnu my. Tato taktika se rozsypala hned na začátku druhé půle, kdy jako tradičně jsme zaspali a ve třetí minutě jsme obdrželi čtvrtý gól, 1:4. Tlak soupeře se podařilo otupit až v nestejném počtu hráčů na ledě, kdy se nám v sedmé minutě naskytla možnost přesilové hry. První polovinu této početní výhody jsme soupeře uzavřeli v obranném pásmu, ale z několika vyložených šancí jsme však neuspěli, a tak jsme byli rádi, že soupeř neudeřil ze smrtících brejků v druhé polovině naši přesilovky. V dalším průběhu byla hra vyrovnaná a když jsme přežili i další oslabení po vyloučení Pavla ve 14minutě, převzali jsme lehce průběh zápasu do svých rukou. Po dalších šancích i nastřelené tyčce se nám podařilo snížit ve pětadvacáté minutě po nenápadné pěkné samostatné akci Michala na 2:4. Tento stav nám dával ještě možnost zvrátit stav utkání, kterou však záhy zhatil soupeř, kdy ve 28.minutě opět zvýšil stav na rozdíl tří gólů po naší chybě na 2:5. Sice se začalo hrát opět nahoru dolů, ale prakticky o vítězi již nebylo pochyb a tak utkání dospělo do závěrečného hvizdu. Za zmínku stojí snad jen výborně zlikvidovaný nájezd soupeře benym a pro statistiky vyloučení Michala v samotném závěru utkání.

MM


 

Resumé utkání:

Stručně a jednoduše, dnes jsme na soupeře neměli a výsledek dosažený na ledovém kolbišti byl spravedlivý. Za pochválení stojí výkon po dlouhé době nastoupivšího Radka N, který vhodně doplnil naše dva tahouny prvního útoku.

Do dalšího zápasu nezbývá než zvednout hlavu a pokusit se být důstojným soupeřem favorizovanému soupeři.


A příště zápas s týmem SK Lavičky.

P.S. Komentář utkání je očima jednoho z hráčů utkání a nemusí korespondovat s názory jiných aktérů utkání.

 
 


Poslední fotografie



Počasí předpověď


Toplist

TOPlist


Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 4
Celkem: 691755
Měsíc: 11974
Den: 333