Jdi na obsah Jdi na menu
 


6.kolo ML 2007 - 08 : NHÚ - HC LHOTKY 4:1

Podrobnosti z našeho utkání 6.kola ML 2007 - 08 s týmem HC Lhotky ze dne 16.10.2007
V úterý 16.10.2007 ve 20:30 hod jsme začali další zápas ML, tentokrát 6.kolo 5.ročníku ML ledního hokeje ve Velkém Meziříčí.

V tomto 6.kole nás čekal zápas s nevyzpytatelným týmem HC Lhotky. Proti tomuto týmu se nám hraje vždy špatně, jejich "tvrdá" hra nám bohužel nesedí.
Tým Lhotek má však zatím v letošním ročníku až překvapivě negativní bilanci, prozatím jen jediné vítězství a skóre 9:21 po pěti odehraných kolech a proto jsme vyjeli na led v očekávání neporušit naše dobré výsledky v úvodu sezóny.

S tímto týmem se setkáváme na ledě již dlouho, naše bilance je nepříznivá a výsledkově to v zápasech vypadalo prozatím takto (PÚ 5:4, 3:6, 4:12, 2:6, 4:4) a (ML 1:2, 2:3, 1:7, 4:3).
Dnešním zápasem jsme si však bilanci trochu vylepšili.

Pro úvodní hvizd naši trenéři určili následující sestavu, dnes opět na 3 útočné formace:
Gólman
Benáček Karel
1.Pětka
Mucha Miroslav (C)
Burian Michal
Cink Lubomír
Strádal Radek
Vacula Josef
2.Pětka
Požár Pavel
Krejska Bořivoj
Jaša Vlastimil
Strádal Milan (A)
Mucha Jaromír (A)
3.Trojka
Kubát Petr
Novotný Radek
Jelínek Jiří

Náhradníci
Pokorný Pavel (omluven)




PODROBNOSTI K UTKÁNÍ :

NHÚ BALINKA - HC LHOTKY 4:1 (3:0) - STATISTIKY - více zde 

Pro dnešní utkání chyběl jen jeden hráč (náš studentík Pavel) a tak naši trenéři zvolili opět hru na tři útoky. Tato varianta se nám v minulém zápase osvědčila a tak nebyl důvod v této taktice nepokračovat. Na led jsme tedy vyjeli opět v počtu čtrnácti hráčů, docházku v úvodu sezóny lze pojmenovat slovem výborná.

Ve večerních hodinách se v úvodu utkání soupeř představil jen v osmi hráčích do pole. Možná i částečně tato skutečnost dopomohla k tomu, že již v první minutě zápasu jsme vstřelili vedoucí gól. Kdo jiný, než Pepík Vacula našlápl ke svému sólu a překvapil svou umístěnou a svižnou střelou hostující tým v čele s brankářem. Tato branka tým Lhotek varovala, že to nebude jednoduché utkání a tak začal urputný boj o každý kousek ledu. Již pravděpodobně kompletní soupeř se snažil dostávat co nejčastěji před naší branku, my jsme však opláceli stejnou mincí. Pokud došlo k nějakému přečíslení na obou stranách, poslední záchranou byli brankáři. Přece jen náš Karel Benáček působil jistějším dojmem a dokazoval, že má nyní dobrou formu. Byl pro nás jistotou a tak nepřekvapilo, že jsme přibližně v desáté minutě utkání navýšili opět skóre. Po vhazování v našem pásmu, získáním puku Jirkou Jelínkem a perfektním pasem na Petra Kubáta, jsme přečíslili hostující obranu. Petr K., dnes naše pravé křídlo, nastartoval do rychlého protiútoku a střelou téměř až z rohu útočného pásma rozvlnil síťku soupeře podruhé. Tento gól nás trochu ukolébal a stáhli jsme se více do obranné ulity. Soupeř však kromě několika šancí hlavně dvou jejich elitních útočníků nic nevymyslel, spíše se předháněl v individuálních akcích. Opticky měly Lhotky sice převahu, avšak náš tým hru kontroloval a vyrážel k rychlým kontrům. Z jedné takové akce se nám v další fázi zápasu opět podařilo přečíslit hostující obranu a naše druhá útočná formace udeřila. Po přihrávce Vlasty Jaši se trefil pod víko Jara Mucha. Nutno podotknout, že velký podíl na gólu měl i centr této formace Milan Strádal, který akci rozjel a v konečné fázi clonil před brankou soupeře tak, že hostující brankář vůbec puk v bráně téměř nezaregistroval. Tento gól nás ještě více uklidnil a zbytek první půle jsme dohráli s čistým štítem bez výraznějších momentů před naší bránou.

Do druhé půle jsme nastupovali s jednoznačným cílem a to neinkasovat gól, který by mohl soupeře nastartovat. Tuto taktiku jsme sice dodrželi, ale nutno říci, že v této fázi utkání nás soupeř přehrával. Všechny jejich šance však zlikvidoval náš brankář i s přispěním dnes velmi spolehlivě hrající naší obrany. Utkání jsme si sice mohli zkomplikovat sami našimi vyloučeními, které vycházeli z našich někdy zbytečných ztrát puku. Dnes však naše hra v oslabení neměla téměř chybu a tak až do poslední třetiny druhé části hry zůstával stále stejný stav. V tomto momentu jsme udělali závar před brankou soupeře a opět naše druhá útočná formace skóre ještě zvýšila. Napadáním v obranném pásmu soupeře vybojovali naši útočníci puk a po nahrávce Jardy M. "konečně" protrhl střeleckou smůlu, při střele nadvakrát, náš elitní útočník Milan Strádal. Tato akce přinesla konečně uklidnění do naší hry, kterou jsme nyní vyrovnali a i kontrolovali. Šance se střídaly na obou stranách, týmu Lhotek však postupně ubývaly síly, která nám určitě hrou na tři útoky evidentně nechyběly a tak se utkání jen již "dohrávalo"stále více za naší převahy. Přesto jsme téměř těsně před vypršením hrací doby po nenápadné akci soupeře inkasovali. Na tomto gólu, který již nic neřešil, nás mrzela jen ta skutečnost, že jsme nedovolili našemu Karlovi udržet čisté konto. I tak však jsme byli dnes s naší celkovou hrou moc spokojeni.


Resumé utkání:
Dnes jsme byli lepší, soupeř potvrdil předchozí výsledky ML, je vidět, že se na úvod sezóny nesetkal s dobrou formou. Proto je nutné toto utkání nepřecenit, poněvadž na řadu přijdou určitě daleko těžší zápasy.
K hodnocení hráčů, opět kolektivní bojovnost a nasazení s výborně zvládnutou taktikou. Dnes pochvala patří všem, výborně však zahrála obrana v čele s naším brankářem Karlem B. Ostatní hráči nezůstávali pozadu, určitě jen tak dále.

A příště jdeme na nový tým v ML, nám známý klub SK Omega VB, který zatím po šesti kolech ještě neprohrál.

P.S. Komentář utkání je očima jednoho z hráčů utkání a nemusí korespondovat s názory jiných aktérů utkání.

 
 


Poslední fotografie



Počasí předpověď


Toplist

TOPlist


Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 5
Celkem: 691507
Měsíc: 11976
Den: 338