Jdi na obsah Jdi na menu
 


7.kolo EML 2008-09 : EUROBAGGING VM - NHÚ 4:4

Podrobnosti z našeho utkání 7.kola EML 2008 - 09 s týmem Eurobagging VM ze dne 28.10.2008
Ve státní svátek v úterý 28.10.2008 v dopoledních hodinách v 9:30 hod. jsme nastoupili do velkomeziříčské arény k našemu již sedmému zápasu Extraligy ML 2008-09.

V tomto 7.kole nás čekal zápas s týmem Eurobagging VM (pozn. bývalým týmem A-For (Lesy)).
Tým Eurobaggingu se usadil po letošním šestém kole základní části na osmém místě s negativní bilancí dvou vítězství a čtyř porážek. Utkání mělo tedy dle tabulkových předpokladů probíhat ve vyrovnaném duchu. 

S týmem Eurobaggingu máme stále negativní bilanci (1:4, 2:4, 1:5, 3:7, 1:3, 1:2, 4:5, 2:3), odešli jsme tedy pokaždé poraženi!!!.

Pro úvodní hvizd naši trenéři určili následující sestavu, stále v nekompletní sestavě.
Gólman
Benáček Karel
1.pětka
Necid Josef 
Burian Michal
Cink Lubomír
Pokorný Pavel
Mucha Jaromír (A)
2.Pětka
Strádal Radek (A)
Požár Pavel
Navrátil Michal
Strádal Milan (C)
Jelínek Jiří

Náhradníci
Krejska Bořivoj (stopka)
Mucha Miroslav (omluven)
Novotný Radek (omluven)
Vacula Josef (omluven - zranění)
Jaša Vlastimil (omluven)
Kubát Petr (omluven)


PODROBNOSTI K UTKÁNÍ :

EUROBAGGING : NHÚ BALINKA 4:4 (1:0) - STATISTIKY - více zde

Do dnešního zápasu jsme nastoupili sice stále nekompletní, ale i tak určitě ne s pocitem "velkého hokejového strachu" před týmem soupeře. Přece jen ke vší úctě k týmu Eurobaggingu, neměl by to být soupeř, který by nás měl pokaždé válcovat o deset branek. Dnes se jednalo také určitě o utkání pravdy, které nám mohlo ukázat obrázek naší skutečné hokejové kvality v EML. Samozřejmě do další fáze soutěže nás zápas mohl buď nastartovat, nebo v tom horším případě potopit (to ve smyslu poklesu k samému dnu tabulky). 

Úvod zápasu začal ve svižném tempu a dnes domácí tým Eurobagging působil na ledě od začátku přece jen více sehraně. Naši hráči se pokoušeli  svým hokejovým umem dokázat, že za soupeřem v ničem nezaostáváme, i tak však v první půli byl soupeř nad naše síly a byl přece jen lepší. Jak již bylo naznačeno, před naší bránou se v prvním dějství odehrávala většina hry, i když na samotné šance převaha soupeře tak výrazná nebyla. My jsme se snažili o rychlé kontry, avšak samotná kombinace vázla, takže jsme brankáře domácích ohrožovali spíše jen střelami z dálky. S těmito si brankář týmu Eurobaggingu s chutí poradil, i když několikrát nechybělo moc a k většinou vyráženým střelám mířili do dobrých šancí naši útočníci. Všechny naše akce však byly zavčas spacifikovány, takže se nám nepodařilo vstřelit v první části žádný gól.
To před naší bránou se toho dělo více, se všemi ošemetnými situacemi týmu Eurobaggingu včetně dvou nájezdů si však poradila opora naší svatyně Karel Benáček. I tak však jednou kapituloval. Stalo se dokonce při naší přesilovce (jak již poněkolikáté), nezachytili jsme rychlý kontr a z nájezdu se domácí útočník nemýlil. 
Z první půle stojí ještě za zmínku zranění našich dvou hráčů, kteří však utkání nakonec bez výrazné újmy dohráli. Tým soupeře (alespoň dle mého názoru) někdy až zbytečně osobní souboje dohrával a využíval své výškové převahy v poli. My jsme si nedali sice nic líbit, i tak však většina našich hráčů "nehokejistů" není na podobný styl hokeje zvyklá, takže jsme se museli mít dosti na pozoru.
Ale to už utkání směřovalo do své druhé části.

V šatně jsme se snažili posbírat nové síly a poněvadž naše útočná aktivita nebyla v první půli podle našich představ, provedli jsme malou změnu v našich útočných formacích prohozením svých pravých křídel. Tento tah se ukázal nakonec jako účinný, i když statisticky spočteno nakonec téměř bezvýznamný (+/- body byly na nule). Kdo čekal v druhé půli podobný scénář prvního dějství, mýlil se. Vlétli jsme na Eurobagging a během dvaceti minut jsme zápas dokonale otočili. Aby tomu však nebylo málo, během zbytku zápasu jsme utkání málem opět ztratili, to však předbíhám.
Takže pěkně popořádku, nejdříve se nám podařilo vyrovnat. O gól se postarala pozměněná první formace, gól vstřelil Michal Navrátil, nahrával Pavel Pokorný.  Jak jinak, umístěna střela. Nechybělo dlouho a utkání jsme otočili. Náš druhý gól pro změnu vstřelila druhá lajna. Po souhře v útočném pásmu nahrával Luboš Cink na Jirku Jelínka, který prodloužil na Milana Strádala, který osamocen před bránou hostí nezaváhal. Perfektní akce a zakončení, radost pohledět.
Tým Eurobaginggu se nechtěl nechat převálcovat, takže se nás pořád pokoušel svými výpady do našeho obranného pásma zaměstnávat. Nás však naše vstřelené góly nabudily a na naší hře to bylo vidět. Do naší kolonky vstřelených gólů jsme si připsali ještě dva "zářezy". Nejdříve při přesilovce naší první lajny vstřelil gól Pavel Pokec, nahrával Michal N. Sevřeli jsme domácí, Michal nadvakrát nahrával spoza brány Pavlovi, jehož střela z první do protipohybu brankáře byla nechytatelná. To bylo radosti. O konečné K.O. soupeři jsme se pokusili čtvrtým gólem. Byla u toho znovu první pětka, nahrával opět Michal N., který po obkroužení obranného pásma našel na modré Pepu Necida. Ten vystřelil svůj projektil na branku domácích, střelu  brankář Eurobaggingu neudržel, doklepnutí už nebyl problém pro Jaru Muchu. V tuto chvíli jsme byli sice na koni, avšak pomalu jsme se také herně začali stahovat do obranné ulity, což se nám nakonec i vymstilo. Přibližně dvacet minut minut před koncem jsme dostali gól, který utkání pravděpodobně opět otočil. Na modré soupeře jsme udělali chybu v rozehrávce, čehož domácí dokonale využili. Našlápnutý útočník prostřelil k naší smůle prudce mezi betony našeho Karla. Po obdržené brance jsme znervózněli, soupeř byl na koni a obraz hry se zcela otočil. Domácí do nás nyní "bušili" a netrvalo dlouho a podařilo se jim vstřelit i další gól. Opět naše nekoncentrovanost, nyní po buly a opět gól mezi betony. To již chybělo do konce necelých deset minut a tak bylo jasné, že utkání se budeme už snažit jen ubránit. Málem se nám to podařilo, kdyby (na to se však nehraje). Téměř na konci utkání jsme byli vyloučeni a soupeř přistoupil ke hře bez brankáře, z čehož plynula hra šest na čtyři. Nepodařilo se nám včas pokrýt všechny hráče a k naší smůle jsme obdrželi vyrovnávací gól přibližně jen necelých deset sekund před koncem.
Co k tomu říci, není to poprvé a patrně ani naposled. Snad se už však poučíme, ty koncovky utkání nám vůbec nejdou.
Do šaten nakonec tedy odcházeli spokojenější domácí, i když i my nemůžeme říci, že bod by byl pro nás dnes také nějak málo. Přece jen,  je to hokej a každý bod se počítá.       
 
Resumé utkání:
Celkově shrnuto, utkání asi nakonec opravdu slušela remíza, i když po průběhu zápasu jsme se v první chvíli cítili (určitě více než tým Eurobagging) zklamáni výsledkem. Soupeř hrál přesně to, co jsme od něj očekávali, naše hra snesla v určitých fázích zápasu určitě také známku své kvality.
Těžko určit nejlepšího hráče našeho týmu, podali jsme myslím velmi kompaktní kolektivní výkon. I tak bych rád vyzdvihl alespoň dva hráče. Mně osobně se velmi zamlouval výkon Míchala N. (samotná jeho statistika nahrávek a gólů na to také ukazuje) a z obrany Pepy N.. Samozřejmě i ostatní zaslouží pochvalu, klobouk dolů hoši před vaším výkonem.


A příště nás čeká tým Horních Heřmanic.


P.S. Komentář utkání je očima jednoho z hráčů utkání a nemusí korespondovat s názory jiných aktérů utkání.

 
 


Poslední fotografie



Počasí předpověď


Toplist

TOPlist


Archiv

Kalendář
<< březen >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statistiky

Online: 11
Celkem: 681618
Měsíc: 11590
Den: 548