Jdi na obsah Jdi na menu
 


7.kolo ML 2007- 08 : SK OMEGA VB : NHÚ 8:2

Podrobnosti z našeho utkání již 7.kola ML 2007 - 08 s týmem SK Omega Velká Bíteš (ITW Pronovia) ze dne 20.10.2007

V sobotu 20.10.2007, v téměř ranních hodinách v 8:15 hod, jsme začali náš již sedmý zápas 5.ročníku ML ledního hokeje ve Velkém Meziříčí.

V tomto 7.kole nás čekal zápas s dalším týmem, který bude určitě patřit k aspirantům na vítěze letošního ročníku ML. Tým SK Omega (Pronovia) z Velké Bíteše je v naší soutěži ML nováčkem, na Bítešsku však tamním týmům svými dobrými výkony nahání hrůzu již několik sezón. SK zatím v letošním ročníku ještě neprohrálo a po pátem kole mu patří čtvrtá příčka se skórem 40:4. Produktivita tohoto týmu je tedy více než vynikající.
S tímto týmem jsme v naší historii odehráli i několik přátelských zápasů, z kterých máme příznivější bilanci. Statistika zápasů vypadá takto (1:4, 7:3, 9:5, 7:3, 6:4, 2:3, 6:5, 5:3, 5:2, 2:6, 3:11, 1:5, 1:6).
Tým z Velké Bíteše však prošel v posledních letech částečnou výměnou kádru, která jeho týmu určitě pomohla, do tohoto zápasu jsme nastupovali tedy spíše jako outsideři.

Dnešní zápas ukázal, že soupeř má opravdu kvalitní tým.

Pro úvodní hvizd naši trenéři určili následující sestavu:
Gólman
Benáček Karel
1.pětka
Mucha Miroslav (C)
Burian Michal
Vacula Josef
Pokorný Pavel
Mucha Jaromír (A)
2.Pětka
Požár Pavel
Kubát Petr
Cink Lubomír
Strádal Milan (C)
Jelínek Jiří

Náhradníci
Krejska Bořivoj (neomluvená absence)
Strádal Radek (omluven)
Novotný Radek (omluven)
Jaša Vlastimil (omluven)




PODROBNOSTI K UTKÁNÍ :

SK OMEGA VB : NHÚ BALINKA 8:2 (6:1) - STATISTIKY - více zde 

Dnes nás čekal další zápas, který měl ukázat, jestli se můžeme měřit s týmy z nejvyšších pater tabulky. Bohužel soupeř ukázal svoji kvalitu, sílu a nenechal nikoho na pochybách, že si chce odvézt, po dvou ztracených remízách z posledních kol, konečně vítězství.
Nyní k zápasu - těsně před utkáním jsme museli řešit náhlou nepřítomnost jednoho z našich obránců a tak musel narychlo naskočit náš kapitán Mirek M. Naše sestava se dnes z důvodu více nepřítomností (nevhodný termín) vrátila opět do normálu a tak jsme naskočili opět "jen" na dvě formace. I když jsme očekávali, že na nás soupeř vlítne a bude chtít dát co nejdříve gól, určitě jsme nepočítali s tím, že na soupeřovu branku vystřelíme poprvé až téměř v patnácté minutě zápasu. Do naší třetiny se valil jeden útok za druhým, naši hráči odolávali jen s velikými obtížemi, někdy i za cenu faulů. Právě v jedné z prvních přesilovek soupeře jsme dostali gól, který tým z Bítešska ještě více uklidnil a ten tak pokračoval dále v dobývání naší branky. Úvod zápasu byl tedy čistě v režii soupeře. Zanedlouho se rozvlnila naše síťka podruhé a potřetí a to ještě náš brankář Karel Benáček dosti pochytal. Teprve poté jsme se osmělili a také párkrát zaměstnali hostujícího brankáře. V další fázi zápasu se i nám podařilo, po úspěšném pobytu v hostujícím obranném pásmu, vstřelit gól. Naše první útočná formace uzavřela soupeře v třetině a po nahrávce Jardy Muchy se krásně trefil Pavel Pokorný, který vymetl "pravý horní roh" v bráně soupeře. Výstavní střela jak z učebnice ledního hokeje. Po tomto gólu se utkání stále odvíjelo v převaze týmu z Bítešska, který i parkrát pocítil tvrdost našich obránců. Bohužel těžko něco našemu týmu vytknout, snažil se, bojoval, ale více hokejových kvalit bylo na straně soupeře. A tak se nebylo divit, že ještě do konce první půle jsme dostali další góly. Mrzet nás může hlavně čtvrtý gól, který jsme inkasovali dokonce v naší přesilovce. Jen pro zajímavost, tak jak zahrával soupeř přesilové hry, stálo za povšimnutí. Každé naše oslabení hrozilo gólem v síti. Na soupeři bylo vidět, že přesilové hry nacvičuje a každý z jejich hráčů přesně věděl, kam se má v našem obranném pásmu "postavit". Do konce první půle jsme dostali ještě dva góly a do kabin odcházeli tedy za stavu 6:1.

V kabině jsme si vyříkali, co vlastně můžeme a chceme hrát a tak jsme ocházeli na led s očekáváním. V druhé části již nebyla převahu hostů až tak výrazná, dalo by se i říci, že jsme hru téměř vyrovnali. Šancí však bylo stále více před naší brankou. I my jsme však brankáře hostů zaměstnávali. Hosté v dalším průběhu hry opět v přesilovce zvýšili skóre na rozdílových šest gólů. Nás to však nepoložilo a každou příležitost jsme využívali k tomu, abychom se pokusili výsledek zkorigovat. A to se také povedlo. Gól do hostující sítě padl opět při jednom ze závarů naší první formace v pásmu soupeře. Po střele našeho obránce Mirka Muchy a teči Pepíka Vaculy neudržel hostující brankář puk a kde se vzal, tu se vzal, náš druhý obránce v této chvíli na ledě Michal Burian dorazil přes ležící beton puk do brány. Zbytek zápasu se již jen dohrával, pár šancí bylo ještě na obou stranách. Když už se zdálo, že prohrajeme o pět golů, tak téměř v poslední minutě utkání jsme ještě inkasovali. Po závaru v našem pásmu a neuhlídáním soupeřova obránce, nestačil náš brankář zareagovat na tvrdou střelu od modré. A pak už se pískal konec.


Resumé utkání:
Mohl bych říci, že hodnocení zápasů je velmi podobné, jak při zápase se Sanbornem. Stejný výsledek i stejný průběh hry.
Nutno podotknout, že soupeř byl dnes určitě hokejovější a jejich hokejové individuality, kterých je hned několik, nás přehráli. Sledovat jejich nacvičené přesilové hry byla lahůdka.
Z naší strany to byl zápas plný bojovnosti, avšak rozdíl byl přece jenom znát. Opět jsme hráli dobře hlavně ve druhé půli, kdy se zápas téměř vyrovnal a naše hra snesla i přísnější známku kvality.
K hodnocení hráčů, prohra mluví sama za sebe a jen bojovnost dnes nestačila, abychom soupeře přehráli. Avšak hlavu vzhůru, myslím, že až zas tak špatné to určitě nebylo. Z tohoto zápasu si můžeme odnést jen pozitiva, poučení a zkušenosti do dalších zápasů.
No uvidíme, jak dopadne důležitý zápas proti týmu HC River.

Komentář k utkání z www stránek SK Omega VB ZDE !

P.S. Komentář utkání je očima jednoho z hráčů utkání a nemusí korespondovat s názory jiných aktérů utkání.

 
 


Poslední fotografie



Počasí předpověď


Toplist

TOPlist


Archiv

Kalendář
<< březen >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statistiky

Online: 3
Celkem: 681266
Měsíc: 11349
Den: 645