Jdi na obsah Jdi na menu
 


8.kolo PO ML 2013-14 : NHÚ - SK VÍDEŇ 6:6

19.zápas ML 2013-14.

Ve středu po olympijském čtvrtfinálovém hokeji jsme k devatenáctému letošnímu ligovému zápasu, nyní k osmému zápasu Play-off o extraligu.

V tomto kole nás čekal zápas s týmem SK Vídeň, který skončil v první fázi extraligy na 10.místě.Nyní se jednalo o zápas o 6.místo tabulky nadstavby.

Pro úplnost statistik, tým Vídně každoročně patří v ML k těm lepším či nejlepším. S tímto týmem máme z předchozích ročníků ML bilanci (4:2, 1:4, 3:1, 0:4, 3:7, 4:2, 5:2, 3:3, 3:1, 2:5, 5:6, 3:6, 5:6, 1:5, 1:4, 2:2). 
 
První letošní zápas jsme odehráli poměrem 2:2.

Pro úvodní hvizd naši trenéři určili následující sestavu:
Gólman
Benáček Karel
1.pětka
Mucha Miroslav (C)
Necid Josef
Necid Jan
Strádal Milan (A)
Jelínek Jiří
2.Pětka
Strádal Radek
Strádal Milan (A)
Navrátil Michal
Novotný Radek
Komínek David

Náhradníci
 ---
 ---
 ---



PODROBNOSTI K UTKÁNÍ :

NHÚ BALINKA : SK VÍDEŇ 6:6 (5:4) - STATISTIKY - více zde

V průběhu dne přišlo několik omluvenek, navíc před zápasem se ještě omluvil nachlazený Pajin a tak nám  nezbylo, než pro tentokráte utkání absolvovat  jen  v 9lidech. Nutno podotknout, že soupeř na tom však byl podobně, tedy nebylo se nač vymlouvat, snad jen sestava soupeře plná šikovných hráčů budila respekt.

 

Jak to už u našeho týmu bývá zvykem, myšlenkami jsme nejspíš byli ještě v kabině, začátek zápasu jsme nezachytili a tak již v 5minutě to bylo 0:2. Začátek jsme prospali a hned první přesilovku v 4minutě soupeř využil. Po následném buly následoval brejk z půlícího kruhu a už to bylo o dva góly. Naštěstí již o dvě minuty později Milan aktivním napadáním vybojoval puk ve středním pásmu, našlápl a střelou z pomezi kruhů nedal gólmanovi šanci. Bylo tedy sníženo na 1:2. Gól nás však nenabudil, ba naopak, soupeř smrtícími brejky a šikovnosti svých útočníků nám nenechal vydechnout, museli jsme čelit několika výborným šancím soupeře, které Karel v brance naštěstí zlikvidoval. Avšak tlaku soupeře jsme nedokázali ustát a v rozmezí dalších pěti minut jsme podvakráte inkasovali. Nejprve ve 13min založil soupeř rychlou přímočarou akcí zakončenou přesnou střelou. O chvilku později soupeř využil další ze svých přesilovek, puk se nešťastně odrážel od našich obránců a skončil na hokejce soupeře před poloprázdnou brankou. Tedy v 18 minutě to bylo krutých 1:4. Vypadalo to na ručník a jednoznačnou režii zápasu. Naštěstí již za dvě minuty RadaS  z obranného pásma RadaS vyslal do brejku Davida a ten si efektně poradil, ve dvacáté minutě bylo sníženo 2:4. Tento gól nás nakopl, nervozita byla ta tam a začali jsme konečně hrát svoji hru. Převzali jsme aktivitu i na ledě a najednou se musel začít otáčet i soupeř.  Za dalších pět minut se nám podařilo vyhrát buly a přihrávku od Milana pěknou střelou zakončil JanN, to běžela 25minuta a už to vypadalo veseleji 3:4. I soupeř zjistil, že vítězství samo nespadne do klína a tak se v těchto chvílích bojovalo o každou píď ledu, nahoru dolů. Gólmani na obou stranách se předháněli v efektivnějších zákrocích, obránci se měli co ohánět. Ve 34 minutě se nám poštěstilo si zahrát přesilovou hru. Ihned po vhazování se puk dostal k bekovi Mirovi, který měl před sebou „dálnici“, všichni očekávali střelu, avšak náš kapitán nezištně našel u levé tyče volně stojící Davida a ten neměl problém puk zasunout do poloprázdné branky, bylo vyrovnáno 4:4. Do konce první půle zbývalo pár minut a tentokráte se naskytla soupeři výhoda přesilové hry. I přes enormní tlak a několik nepříjemných střel a závarů se nám podařilo přežít a při návratu našeho kapitána z trestné lavice jsme založili akci jak z učebnice hokeje a brejk na dva na jednoho zakončil po výměnách puku obou hráčů JanN do prázdné branky. Gólem do šatny jsme se tedy ujali vedení 5:4.  V první půli se hrála útočná hra nahoru dolů a vzhledem k vývoji utkání byl tento stav pro nás více než příjemný.

V šatně nebylo třeba co rozebírat, hlavně si odpočnout a v druhé půli se pokusit pokrýt smrtící protiútoky rychlonohých útočníků soupeře. Začátek druhé půle jsme opětovně nezachytili, soupeři se prakticky po nástupu na led dostalo výhody přesilové hry, kterou opětovně, dnes již potřetí, bravurně zúročil a bylo vyrovnáno, to běžela 44minuta zápasu. Od 45minuty se na hřišti odehrával urputný souboj a každou píď ledu, hrálo se nahoru dolů, avšak obrany na obou stranách jakoby se z první půle poučili, a tak útočníci nedostávali ani kousek prostoru. Když se už nějaké šance dostalo, brankáři byli na svých místech. Vypadalo, že komu podaří vstřelit gól, dnešní zápas vyhraje. Tato pomyslná miska vah se naklonila na naši stranu, kdy David střelou od modré překvapil zaskočeného gólmana soupeře, v 66minutě, jsme opětovně otočili stav v náš prospěch a vedli 6:5. Soupeře změna stavu nezaskočila a zapnul na další, vyšší level. V této fázi jsme se bránili tlaku a několikrát nás podržel výborný Karel. Avšak tlaku se nám vzdorovat nepodařilo, z třetiny se nám nepodařilo vyhodit jednoduchý puk a závar před naší brankou soupeř využil, v 75minutě bylo srovnáno. Do konce utkání zbývalo 5minut a prakticky zbytek utkání se odehrál mezi modrými čarami, kdy ani jeden ze soupeřů už neměl sil na změnu stavu. Výsledkem 6:6 bylo tak utkání ukončeno.

Resumé utkání:

Za dnešní zápas je třeba pochválit opravdu celý tým, všichni si dnes sáhli na dno fyzických sil a zasloužili se o konečný výsledek. Jestli bych měl vyzdvihnout jedno jméno, tak Davida, který dnes v plné síle zastoupil absentujícího nejlepšího střelce Pepíka a hattrickem se o bod zasloužil nemalou měrou.

 
P.S. Komentář utkání je očima jednoho z hráčů utkání a nemusí korespondovat s názory jiných aktérů utkání.


 

 
 


Poslední fotografie



Počasí předpověď


Toplist

TOPlist


Archiv

Kalendář
<< březen >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statistiky

Online: 8
Celkem: 681496
Měsíc: 11506
Den: 549