Jdi na obsah Jdi na menu
 


8.K0LO ML 2007 - 08 : NHÚ - HC RIVER 0:3, kont. 5:0

Podrobnosti z našeho utkání 8.kola ML 2007 - 08 s týmem HC River ze dne 28.10.2007
V neděli 28.10.2007 v ranních hodinách 7:00 hod jsme začali další zápas ML, tentokrát 8.kolo 5.ročníku ML ledního hokeje ve Velkém Meziříčí.

V tomto 8.kole nás čekal zápas s týmem HC River. Proti tomuto týmu umíme zahrát a tak jsme do utkání šli s cílem zvítězit.
Tým River má v letošním ročníku negativní bilanci, prozatím jen jediné vítězství a skóre 12:32 po sedmi odehraných kolech. Tento tým se zatím krčí na chvostu tabulky a patří mu dvacátá příčka.

S tímto týmem se setkáváme na ledě od startu ML, naše bilance je příznivá, výsledkově to vypadalo prozatím takto 6:1, 1:1, 6:0, 2:1, 6:3, 4:1.
Dnešním zápasem jsme si však bilanci pohoršili, když jsme "pro nás překvapivě" prohráli.

Pro úvodní hvizd naši trenéři určili následující sestavu, dnes "jen" na 2 formace:
Gólman
Benáček Karel
1.Pětka
Pokorný Pavel
Cink Lubomír
Vacula Josef
Strádal Milan (A)
Mucha Jaromír (A)
2.Pětka
Mucha Miroslav (C)
Burian Michal
Jaša Vlastimil
Strádal Radek
Jelínek Jiří

Náhradníci
Požár Pavel (omluven)
Kubát Petr (stopka)
Krejska Bořivoj (omluven)
Novotný Radek (omluven)




PODROBNOSTI K UTKÁNÍ :

NHÚ BALINKA - HC RIVER 0:3 (0:2) - STATISTIKY - více zde 

Na zápas, který začínal v ranních nedělních hodinách jsme se všichni těšili, s týmem Riveru jsme již vícekrát odehráli kvalitní, korektní a hlavně většinou vítězné zápasy. Papírově jsme soupeře měli přejet a připsat si další "povinné" vítězství. Bohužel dnes se ukázalo, že v dnešní ML může až na pár vyjímek porazit každý každého.

Naše taktika do úvodu zápasu byla jednoznačná, rozhodnout co nejdříve. Utkání se však vyvíjelo zcela opačně. Snad i částečné podcenění či přemotivace způsobily, že v úvodu jsme byli hned dvakrát vyloučeni. Úporně jsme sice ubránili přesilovku pět na tři, avšak když už se zdálo, že skóre zůstane bez branek, soupeř nás těsně před vypršením druhého trestu potrestal. Mezi našimi obránci se v brejku protáhl hostující útočník a zakončil své sólo gólem. Tento gól s námi chvíli otřásl, následující úsek hry se odvíjel spíše ve středním pásmu bez výrazných šancí. Po vyrovnané patnáctiminutovce jsme začali stále častěji navštěvovat obranné pásmo soupeře, brankáře hostí jsme však zaměstnávali spíše jen střelami od modré. Kombinace našeho týmu v obranném pásmu trochu vázla, do utkání jsme se nemohli stále dostat. V tomto okamžiku přišel moment, který vyvolal na naší straně první velké emoce. Náš útočník byl naražen najetím z metru na hrazení, v překvapení však zůstala píšťalka sudích němá. Cítili jsme křivdu a myslím, že i tento okamžik ovlivnil částečně další fázi utkání. Hra se přiostřila, a když i další oboustrané fauly či následná oplácení (nepochopitelné zkraty ze strany soupeře) nebyly dle našeho názoru "spravedlivě" ohodnoceny od sudích, začalo se utkání kouskovat a většina zbývající první půle se odehrála v nekompletním počtu hráčů na ledě. Toto samozřejmě vyhovovalo více soupeři, který utkání vedl a byl na "koni". Na konci první půle jsme inkasovali druhý gól a jak jinak než v oslabení. I my jsme měli pár početních výhod, brankář hostí však svůj tým podržel a ukázal, že je velkou oporou týmu Riveru. Do šaten jsme tedy odcházeli za nepříznivého stavu 0:2 a kromě toho i v dalším početním oslabení.

V šatně jsme si řekli, že takto dál nemůžeme hrát a musíme konečně předvést "naši" hru. Naši trenéři přeskupili útočné formace a taktika zněla: udržet stávající stav v počátečním oslabení, začít napadat ve více hráčích rozehrávku soupeře, vytvořit si nátlakovou hru, utkání otočit a dovézt do vítězného konce. Bohužel hned po přibližně dvaceti sekundách druhé půle jsme inkasovali v oslabení po zbytečné chybě, když jsme mohli puk pohodlně vyhodit z našeho pásma a dá se říct, že utkání v tomto momentě skončilo. Soupeř se ve zbytku utkání, pokud nehrál přesilové hry, už jen bránil našemu nátlaku a vyhazoval puk ze svého pásma. Brankář hostí podal vynikající výkon a dnes nám nebylo přáno ani skórovat. Dokonce i ty nejvyloženější šance, které jindy proměníme, dnes skončily v lapačce hostujícího brankáře nebo mimo branku. Dvakrát nebo třikrát se i rozezvonila tyč branky soupeře. Bohužel i toto dnes dokumentovalo, že jsme byli totálně bezzubí. Vrátil bych se i k dalším momentům utkání a to vylučování. Je jasné, že se nervozita na naší straně stupňovala, některá naše vyloučení byla určitě po právu (hodně času jsem "okupovali" trestnou lavici), i tak bych však našel více vyloučení více než sporných. Dle mého názoru se dnes utkání rozhodčím nepovedlo, na první pohled byla možná cítit i zaujatost proti našemu týmu, nebo spíše možná podlehli atmosféře zápasu. Konec utkání skončil opět trochu nepochopitelně, kdy náš hráč skončil v objetí čtyř hostujících hráčů a jeden z nich si z něj udělal "boxovací pytel". Verdikt od rozhodčích však zněl, oba hráči na pět minut plus do konce utkání, což znamená stopku na dvě utkání a pokutu.
Tímto však nechci náš slabý výkon omlouvat rozhodčími, prohra vyplynula hlavně z našeho "slabšího" výkonu a doplatili jsme na neproměňování šancí, což se o soupeři říci nedá.


Resumé utkání:
Pokud nedáme gól, je jasné, že nemůžeme vyhrát. Dnes jsme utkání trochu podcenili a většinu utkání se jen hledali. Soupeři jsme darovali vítězství, kterým nepohrdl.
Co se týče jednotlivců, dnes opravdu nejde nikoho vyzdvihnout, porážka bez vstřeleného gólu vystihuje zcela náš výkon, dnes nám to nešlo a gól by jsme nevstřelili, jak se říká, ani kdyby jsme hráli do "večera".
Je nutné se však z utkání otřepat, poněvadž nás nyní čeká těžká série a pokusit se vrátit k výkonům ze začátku sezóny.

A příště jdeme na další tým z elitní pětky ML a to klub z Březky, který zatím po sedmi kolech ještě neprohrál a vede tabulku.

P.S. Komentář utkání je očima jednoho z hráčů utkání a nemusí korespondovat s názory jiných aktérů utkání.

 
 


Poslední fotografie



Počasí předpověď


Toplist

TOPlist


Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 1
Celkem: 691358
Měsíc: 11900
Den: 423