Jdi na obsah Jdi na menu
 


8.kolo EML 2009-10 : SK VÍDEŇ - NHÚ 6:3

Podrobnosti z našeho 8.utkání v EML ročníku 2009 - 10 s týmem SK Vídeň ze dne 13.11.2009 
V pátek 13.11.2009 ve večerních hodinách v 20:30 hod jsme začali náš již osmý zápas 7.ročníku ML ledního hokeje ve Velkém Meziříčí.

V tomto kole nás čekal zápas s týmem SK Vídeň. Tým Vídně je nám dosti známý, vždy se jedná s tímto týmem o zápasy sice vyhecované, ale korektní a v přátelské atmosféře.
V letošním ročníku patří týmu Vídně zatím sedmá příčka, s téměř vyrovnanou bilancí vítězství a proher. V tabulce EML je tým z Vídně tedy těsně před námi, mělo se tedy jednat o vyrovnaný zápas. 

Pro úplnost statistik, tým Vídně každoročně patří v ML k těm lepším či nejlepším. S tímto týmem máme z předchozích ročníků ML bilanci (4:2, 1:4, 3:1, 0:4, 3:7, 4:2, 5:2, 3:3, 3:1). 
Minulý ročník se nám dařilo lépe, zápasová bilance vypadala 5:2, 3:3, 3:1

Pro úvodní hvizd naši trenéři určili následující sestavu:
Gólman
Benáček Karel
1.pětka
Necid Josef
Pokorný Pavel
Vacula Josef
Strádal Milan (A)
Mucha Jaromír (A)
2.Pětka
Strádal Radek
Mucha Miroslav (C)
Navrátil Michal
Novotný Radek
Jelínek Jiří

Náhradníci
Jaša Vlastimil (omluven)
Krejska Bořivoj (omluven)
Komínek David (omluven)
Cink Lubomír (omluven)
Kubát Petr (omluven)
Požár Pavel (omluven)


PODROBNOSTI K UTKÁNÍ :

SK VÍDEŇ : NHÚ BALINKA 6:3 (3:2) - STATISTIKY - více zde

Do dalšího utkání městské ligy jsme šli s cílem potrápit soupeře na kterého se nám nebývale daří. Vzhledem k omluvenkám především v obranných řadách jsme museli roztrhnout naši údernou dvojku a pavel se musel pro začátek přesunout do obrany.

Ihned od začátku jsme na soupeře vyrukovali s taktikou napadání a tak jsme soupeře nutili k chybám již od prvních minut zápasu. Jednu takovou po výborném presinku Milana, jsme zužitkovali prakticky již po třech minutách hry. Skvělým napadáním v útočné třetině jsme vybojovali puk milanem a po ose pepik, jarda se puk dostal až k pavlovi, který nekompromisně zakončil. Tento gól nás povzbudil a tak jsme puk od této chvilky drželi prakticky na svých hokejkách. Ve 16minutě po návratu dvou hříšníků po jednom na každé straně se nám podařilo rychlé přečíslení a vsítili jsme druhý gól utkání. Nádhernou střelou od modré se trefil již podruhé v zápase pavel, po nezištných nahrávkách jardy a pepana. Bohužel dobrého stavu jsme se trochu zalekli a od této chvíle jsme přenechali iniciativu na hokejky soupeře. Který se začal tlačit před naši branku a začal si vytvářet i gólové šance. Varování pro nás nebyla i nevyužitá přesilovka po vyloučení pavla a tak jsme ve třicáté minutě po chybě v obranném pásmu inkasovali zbytečný gól, kdy se puk mířící mimo naši branku dostal po několika tečích až k volnému hráči soupeře pro kterého nebyl problém zavěsit puk do prázdné branky. Bohužel v těchto chvílích jsme byli v defenzívě a odolávali i dalším dvěma oslabením. První pavlovo jsme ještě přežili, ale již to následující, kdy na trestné lavici seděl radas, který hasil hrubou chybu našeho kapitána, se nám již ubránit nepodařilo. Po pěkné střele od červené čáry se puk třepetal v naší brance a bylo vyrovnáno, to byla již druhá využitá přesilovka soupeře. Kalich hořkosti jsme si vypili v poslední minutě první části, kdy po naší další hrubé chybě se naskytla možnost samostatného úniku pro soupeřícího hráče, který nekompromisně zakončil blafákem. Navíc náš kapitán kvůli nesportovnímu chování oslabil tým na deset minut OT. Tragických deset minut první půle tak obrátilo vývoj zápasu, který do třicáté minuty byl v naší režii.


V kabině jsme se snažili něco vymyslet a rozmýšleli na přesunech v sestavě. A tak se pavel vysunul v průběhu druhé čtyricetiminutovky do útoku, v obraně za něj zaskočil premiérově jirka a nevedl si vůbec špatně.  Od začátku druhé půlky se začal hrát hokej nahoru dolů se šancemi na obou stranách. Bohužel po jedné z těchto šancí se opět měnilo skóre v náš neprospěch, kdy se z úhlu trefil hostující hráč v páté minutě. Následnou výbornou šanci o minutu později naštěstí karel zlikvidoval. V desáté minutě se vyskytla i možnost přesilovky pro nás, ale i přes šance se nám gól nepodařilo dát. V šestnácté minutě však po pěkně individuální akci se po objetí branky nádherně trefil jarda a snížil jsme na rozdíl jediné branky. Bohužel ale hned o minutu později z brejku soupeř opět zvýšil stav na 3:5, škoda naší nekoncentrovanosti. Avšak nevzdávali jsme se a v těchto chvílích jsme byli lepší, bohužel naše šance končili jen na tyčkách soupeřovi branky. Náš tlak však otupila dvanáctiminutovka, kdy počet hráčů na střídačce a trestné lavici vyrovnal, postupně jsme byli nepochopitelně vylučováni za běžné zákroky, a tak soupeř prakticky tuto část odehrál v dlouhé přesilovce proti třem našim hráčům na ledě. Během chvilky jsme si odseděli na trestné lavici 5trestů, a tak tato dvanáctiminutovka byla pro nás krušná. Z vypětím všech sil jsme však drtivému tlaku soupeře odolali a při návratu jednoho z našich hříšníků se nám dokonce podařil brejk při oslabení vystřižený jak z učebnice hokeje. Avšak pavel naskočivší na led z trestné lavice samostatný únik neproměnil. Následně za dvě minuty již při plném počtu na ledě se soupeři povedla pěkná akce a ve 32minutě padl poslední gól utkání, který ustavil konečné skóre zapasu na 3:6. I přes naši snahu v posledních minutách zápasu jsme tento stav nezměnili, kdy naše vyložené šance zůstaly nevyužity. Do kabin jsme proto odcházeli se svěšenými hlavami.



Resumé utkání:

Hokej se hraje na góly a v tom byl dnes soupeř jednoznačně lepší. Bohužel dobrých třicet minut na dobrý výsledek nestačí a naše hrubé chyby prakticky rozhodly celý zápas. Musíme tedy zabojovat a pokusit se zvednout hlavu do příštích zápasů. Nezbývá než pogratulovat soupeři k vítězství ve slušném zápase.


P.S. Komentář utkání je očima jednoho z hráčů utkání a nemusí korespondovat s názory jiných aktérů utkání.

 
 


Poslední fotografie



Počasí předpověď


Toplist

TOPlist


Archiv

Kalendář
<< březen >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statistiky

Online: 8
Celkem: 681179
Měsíc: 11282
Den: 649