Jdi na obsah Jdi na menu
 


9.kolo ML 2011-12 : PIKÁREC - NHÚ 2:7

Náš zápas letošního 9.kola ML 2011-12.

V pátek 25.11.2011 jsme ve večerních hodinách začali náš již osmý zápas letošní sezóny ML ledního hokeje ve Velkém Meziříčí.
 

V tomto 9.kole nás čekal zápas s týmem ze stejného patra tabulky letošního ročníku, na led do VM zavítali hráči Pikárce, obce nedaleko městečka Křižanova.
S tímto týmem jsme se utkali na ledě naposledy s sezóně 2006-07, tedy před 4-5 lety.
Tento tým má zatím v letošním ročníku téměř vyrovnanou bilanci a sice 3 vítězství, 1 remíza a 4 prohry se skórem 29:34, v tabulce je na 7.místě, tedy o jedno místo před námi.
 
S tímto týmem se setkáváme na ledě již dlouho, naše bilance je nepatrně příznivější a to v zápasech (PÚ 0:1, 3:6, 3:6, 7:4, 2:0) a (ML 2:6, 3:3, 4:0, 3:1, 4:5, 4:1, 2:1).
 


Pro úvodní hvizd naši trenéři určili následující sestavu :

Gólman
Benáček Karel
1.Pětka
Mucha Miroslav (C)
Necid Josef
Vacula Josef
Strádal Milan (A)
Jelínek Jiří
2.Pětka
Požár Pavel
Strádal Radek
Jaša Vlastimil
Novotný Radek
Mucha Jaromír (A)
3.Trojka
Kubát Petr (obrana)
Komínek David (centr)
 

Náhradníci
Badalík Miroslav (omluven)
 Cink Lubomír / Hlaváč Lubomír (zranění)

 Burian Michal / Krejska Bořivoj

 

Veselý Petr (omluven)

 



PODROBNOSTI K UTKÁNÍ :

PIKÁREC - NHÚ BALINKA 2:7 (1:6) - STATISTIKY - více zde 

Před utkáním řešili naši trenéři rébus, jak postavit dnes na led naše formace, nakonec se rozhodli pro variantu hry na 5 obránců a 7 útočníků, tedy žádný hráč se stopkou na střídačce. Dnes jsme měli  v uvozovkách "nůž na krku", pokud jsme si chtěli zachovat ještě alespoň reálnou možnost bojovat o postup do EML, museli jsme dnes vyhrát. A úkol to nebyl určitě lehký, o týmu Pikárce toho moc nevíme, vždyť jsme jej na ledě potkali před 4 lety, samotná tabulka a reference však naznačovaly, že to nebude určitě jednoduché utkání.


Naše taktika byla celkem jednoznačná, "vlítnou" na soupeře, naše poslední zápasy jsme si hlavně prohráli hrou  v první polovině utkání a kdykoliv jsme v úvodu inkasovali, už se nám zápas nepodařilo otočit.
A náš tým začal opravdu z ostra a v úvodu přinutil tým Pikárce k převážně defenzivní činnosti. Hned od začátku však bylo znát, že to bude zápas s množstvím šancí, i když tým Pikárce hrál "zezadu", měl velmi nebezpečné protiútoky. Měli jsme i štěstí, když naše chyby v rozehrávce soupeř nevyužil a tak přišla 7.minuta a v té se nám naskytla přesilová hra. Tu jsme ihned využili v úvodní gól zápasu. Puk se po vyhraném buly Radkem N. dostal k Vlastíkovi J., jehož střelu na bránu tečoval obránce a puk se dostal k Jarovi M., který z otočky překonal brankáře domácích. Utkání pokračovalo dále v dobrém tempu, nám se naskytla možnost dalších přesilových her. Bohužel tato činnost se nám po úvodní využité přesilovce přestala úplně dařit, ba co víc, při naší výhodě hráčů na ledě to kolikrát i "zahřmělo" před naší bránou. I soupeř však své přesilovky hrál naštěstí v podobném duchu, oba týmy jakoby se svých přesilových her zalekli. Přibližně ve 12.minutě zápasu jsme zatlačili tým Pikárce v jeho obranném pásmu, kapitán Mira M. od modré střílel či nahazoval puk před branku, puk lehce ještě tečoval Jirka a Milda už si se svojí šancí před brankářem věděl jako obvykle rady. Po této kombinaci byl stav utkání 0:2, což vypadalo velmi příznivě. Přibližně ve 27.minutě se podařilo domácím skóre snížit na 1:2, jak jinak, nepodařilo se nám dostat puk z našeho obranného pásma, útočníci vyjeli a soupeř nás přečíslil a svoji šanci také využil. Naštěstí hned minutu poté se otevřela Mildovi na ledě "dálnice", kdy projel celým kluzištěm, obránci se "rozevřeli" a tak svůj nájezd na brankáře zakončil střelou. Ta v bráně sice neskončila, avšak vracející se obránce domácích puk dostal do brány svým vlastním přičiněním, lépe řečeno něchtěným odrazem brusle. Tento gól nás očividně uklidnil a naše hra se ještě zlepšila. Náš další gól přišel ve 30.minutě utkání, to Jirka nahrál Pepíkovi V., který svůj projektil jednoduše umístil do branky. Na již 1:5 jsme navýšili skóre ve 34.minutě, to jsme naším napadáním vybojovali puk po ose Jara a Radek N., který našel před bránou najíždějícícho Vlastíka J., který z první zakončil do volného spodního rohu branky Pikárce. Minutu poté to bylo již 1:6, to David se rozjel a Pepík akci dokončil jak jinak než excelentní umístěnou střelou. Do konce první půle se již nic více neudálo a i když stav utkání vypadal hodně jednoznačně, nutno říci, že tým Pikárce herně nebyl o tolik horší, hodně šancí soupeře vychytal náš Karel v bráně, takže bylo nutné do druhé půle se držet stále hodně při "pozoru" a nic nepodcenit.


V kabině jsme se během odpočinku rozhodli, že budeme pokračovat stále na tři střední útočníky, i když před zápasem jsme zamýšleli sestavu více prohodit. Co se daří, nemá se měnit a tak bylo vše ponecháno při starém. Hra ve druhé půli byla vyrovnaná, i když nepatrně více v pernamenci alespoň v úvodu byl náš Karel Beny. Svými zákroky byl pro nás však jistotou. My jsme hráli naši hru a vědeli jsme, pokud neuděláme zásadní chyby, utkání už musíme dotáhnout do vítězného konce. Byli jsme i vícekrát vylučováni, což jak jsem již zmiňoval nebyla dnes kromě prvního gólu pro oba týmy téměř žádná výhoda. Utkání spělo ke svému cíli a my jsme stále drželi náskok pěti gólů. V 62.minutě jsme sice obdrželi gól, který nás na chvíli rozhodil a Karel se musel hlavně při dvou tutovkách soupeře hodně činit, naštěstí jsme se vzpamatovali a neodvolili žádné další pochybnosti o vítězi utkání. V 72.minutě se nám podařilo skórovat v oslabení, kdy David vyjel s pukem, obránci jej sice ještě zpacifikovali, k puku se však dostal Vlastík J. a po ledě kolem betonu efektně zakončil. Měli jsme i další šance, kdy jsme si mohli vylepšit statistiky či trojice Milda, Pepík, Vlastík mohli vstřelit své hatricky, brankář domácích však dokazoval taky své výborné kvality a vše bravurně vychytal. Poté jsme ještě ubránili dvě oslabení a utkání dospělo ke svému konci k naší spokojenosti konečně po pěti odehraných zápasech bez výhry se nám utkání vydařilo nejenom herně.



Resumé utkání:
Soupeř nás nepřekvapil a určitě odehrál herně dobré utkání. Dnes byla však paradoxně (v porovnání s našimi minulými zápasy) na našem týmu vidět velká gólová a herní efektivita a i to štěstí, které nám někdy chybělo, se k nám přiklonilo. Snad se tímto výsledkem "nakopneme" opět k lepším "zítřkům", nezbude nám jen euforie z jednoho zápasu.
K hodnocení hráčů, opravdu je dnes nutné pochválit všechny formace, začněme naším brankářem, pokračujme výbornou obrannou a skončeme u konečně velmi efektivního útoku. Jednotlivce nebudu a nemá cenu jmenovat, ať si každý najde ten svůj podíl na vítězství, myslím, že všichni si jej zaslouží.
 

A příště jdeme na HC Benetice, tedy velkou neznámou pro nás.

 

P.S. Komentář utkání je očima jednoho z hráčů utkání a nemusí korespondovat s názory jiných aktérů utkání.


 

 
 


Poslední fotografie



Počasí předpověď


Toplist

TOPlist


Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 7
Celkem: 692710
Měsíc: 12513
Den: 732