Jdi na obsah Jdi na menu
 


9.kolo EML 2008-09 : SK LAVIČKY - NHÚ 5:2

Podrobnosti z našeho utkání 9.kola EML 2008 - 09 s týmem SK Lavičky ze dne 16.11.2008
V neděli 16.11.2008 ve 16:15 hod jsme začali další zápas EML, tentokrát již 9.kola letošního ročníku.

V tomto kole nás čekal zápas s týmem SK Lavičky (dříve Lexikon). S tímto týmem se na ledových kluzištích setkáváme dlouhodobě, poslední zápasy se týkaly však výhradně městské ligy.
Tým SK Lavičky v letošním ročníku ML zatím drží v horní polovině tabulky, patří mu šestá příčka po osmi odehraných kolech. Hráči Laviček mají lehce negativní  bilanci se skórem 30:36 a ziskem sedmi bodů.

Celkově z našich vzájemných zápasů máme s tímto týmem bilanci stále příznivou, výsledkově to vypadalo prozatím takto PÚ (5:3, 11:4, 3:6, 9:7, 6:4, 5:6, 9:4, 2:1, 6:3, 5:8, 10:1, 14:4), ML (2:3, 1:5, 5:1, 9:1, 3:2, 6:3, 0:9). Celkově jsme tedy v devatenácti zápasech odešli jen pětkrát poraženi.

Dnešním zápas se dal také určitě nazvat dalším utkáním pravdy (alespoň z našeho hlediska).

Pro úvodní hvizd naši trenéři určili následující sestavu, opět na tři útočné formace a dvě obrany.
Gólman
Benáček Karel
1.Pětka
Mucha Miroslav (C)
Burian Michal
Navrátil Michal
Pokorný Pavel
Mucha Jaromír (A)
2.Pětka
Necid Josef
Krejska Bořivoj
Jaša Vlastimil
Strádal Milan (A)
Požár Pavel

3.útok
Cink Lubomír
Novotný Radek
Jelínek Jiří
Náhradníci
Kubát Petr (omluven)
Strádal Radek (omluven)
Vacula Josef (omluven)





PODROBNOSTI K UTKÁNÍ :

SK LAVIČKY - NHÚ BALINKA 5:2 (3:0) - STATISTIKY - více zde 

Městská ligy "valí" opět v plném proudu a tedy po několika odpočinkových dnech (vložený trénink) jsme opět nasadili brusle a vyjeli na ledovou plochu velkomeziříčské arény. Nyní nás čekal zápas s týmem SK Lavičky, tedy mužstvem, které je na tom sice lépe než NHÚ, ale bodově není rozdíl až tolik markantní. A tak jsme v plném očekávání opět po delší době nasadili konečně tři útočné formace (nebylo již tolik omluvenek), v závěsu se dvěma obranami. 
Tým Laviček si na nás určitě věřil, v čemž ho určitě také utvrzovala výšková převaha hráčů SK,  ale hlavně jejich početná divácká podpora.

Naše taktika do úvodu zápasu byla : mít hru pod kontrolou a hrát co nejvíce s pukem v našem držení s dodatkem hlavně neinkasovat. Bohužel hned od začátku na nás tým Laviček vlétl a sevřel nás v našem obranném pásmu. V prvních deseti minutách byl počet střel na bránu tak osm ku dvěma ve prospěch domácích. Na šance a střely se však nehraje a tak jsme pořád "žili" a čekalo se na úvodní zápis v utkání.
Když už se zdálo, že můžeme stále trvající tlak přestát, inkasovali jsme. To nebyla dobrá zpráva, většinou pokud s týmem Laviček prohráváme, těžko se nám daří utkání otáčet. Gól jsme dostali střelou od modré, snad mezi betony našeho Karla Benáčka, který nás i tak však dnes držel "nad vodou". Gólu předcházela, tak jak všem našim inkasovaným gólům, chyba v obranném pásmu, kdy se nám nepodařilo vyhodit puk. Naše hra na tři útočné formace nám dnes úplně neseděla (tak jak předchozím utkání s týmem Heřmanic nám jakoby chyběla "šťáva", která nás zdobila z úvodu EML letošního ročníku).
Určitě se však nemůžeme vymlouvat jen na náš výkon, soupeř se představil ve velmi dobrém světle a každý moment využíval v rychlé útočné přechody do našeho obranného pásma. Zde si vypracovával dosti šancí na to, aby mohl utkání rychle navyšovat. To se mu také podařilo, když do konce první části hry navýšil skóre na rozdílových tří branek. Naše útočná hra by se v první části  dala nazvat jako téměř neúčelná, domácího brankáře jsme ohrožovali většinou jen střelami z dálky, k dorážkám se nám nepodařilo většinou ani dostat.
Naše obranná hra byla určitě lepší té útočné, i tak se však naše obrana nevyvarovala chyb, což však pramenilo také z útočné hry domácích. Většinu první části zápasu nás tým z Laviček tedy tlačil a vedení o dva góly bylo zcela zasloužené.

V šatně jsme se snažili hlavně povzbudit, tým Laviček byl hokejovější, ale to neznamenalo, že bychom nemohli zápas otočit. Udělali jsme nepatrnou změnu v sestavě, když jsme prohodili levá křídla prvních dvou formací.
V úvodních minutách druhé půle se herní průběh nezměnil. Naše hra postrádala jiskru, tým SK nás opět přišpendlil před naši bránu. Lavičky nevyužily minimálně tři tutovky (nájezd a dvakrát prázdná branka), za což nakonec pykaly. Našemu týmu se podařil rychlý kontr a po zpětné nahrávce Jary Muchy na Pavla Pokorného (tvrdý projektil na bránu) dorážel puk Michal Navrátil. Konečně pěkná akce. Tento gól nás očividně zvedl, tým Laviček byl opařen. Od tohoto momentu bylo utkání vyrovnané, ale hlavně jsme si začali šance ve větším počtu vytvářet i my. Několikrát musel zasahovat domácí brankář, náš kontaktní gól však stále nepřicházel. Přibližně po dalších deseti minutách nás vychytal brankář SK a ihned z protiútoku jsme inkasovali. Zde se zcela naplnilo pravidlo, nedáš-dostaneš. Gól uklidnil domácí tým, avšak nám síly neubývaly, takže jsme se snažili stále o aktivní hru. Odměnou nám byl již druhý gól. V závaru před bránou "vyšťoural" puk Pavel P., nahrál jej zpět na modrou zcela volnému Pepovi Necidovi, který nedal svoji umístěnou střelou šanci domácímu brankáři.  Utkání dostalo opět hokejovější náboj, do konce zápasu však již mnoho nechybělo. Čas utekl už velmi rychle a nám už se gól vstřelit nepodařilo. Navíc jsme ještě téměř se závěrem inkasovali. Po vhazování v našem obranném pásmu se nám opět nepodařilo vyhodit lehký puk a pro domácí nebyl problém opět skórovat.
Dál už následoval jen poslední hvizd a vychutnávka děkovačky domácího týmu SK Lavičky početnému publiku.  

Resumé utkání:
Našemu týmu chyběla dnes opět hokejová jiskra a snad i trochu toho štěstíčka. Nedala se nám sice odepřít bojovnost, tým Laviček však byl lepší a vítězství si zasloužil.
K hodnocení hráčů, těžko někoho vyzdvihovat, když se nevyhraje. Já myslím, že všichni hráči dnes sami ví, komu se utkání podařilo lépe či méně.
Snad příště bude více  možností někoho pochválit.

A příště zápas s týmem SK Vídeň.


P.S. Komentář utkání je očima jednoho z hráčů utkání a nemusí korespondovat s názory jiných aktérů utkání.

 
 


Poslední fotografie



Počasí předpověď


Toplist

TOPlist


Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 12
Celkem: 691970
Měsíc: 12019
Den: 457