Jdi na obsah Jdi na menu
 


NHÚ Balinka již potřetí na fotbalovém turnaji v Blízkově

Dne 3.7.2011 jsme se zúčastnili již potřetí turnaje v malém fotbale v nedalekém Blízkoě u Měřína.

Nastal čas letní „okurkové“ hokejové sezóny a tak, jak se stalo již tradicí, obuli jsme místo bruslí kopačky a vyrazili na populární blízkovský turnaj v kopané, který se konal v neděli 3.7.2011. Vzhledem k letním dovoleným tentokrát chyběli v týmu stálice našeho fotbalového komanda. K obvyklým hráčům týmu NHÚ Balinka Mirkovi M., Milanovi S., Jirkovi J., Mišovi B., Milošovi B. a Vraťovi V. jsme tedy rádi využili služeb měřínských odchovanců Pajdy v bráně, Josefa Krčála, který nahradil v nemocnici laborujícího Lubišáka a blízkováka Tondy. Z lavičky nás vydatně podporovali zraněný Lubin a Milošova přítelkyně.  Opět nás čekalo 5týmů složených převážně z hráčů aktivně hrajících a pocházejících z líhně Měřína a okolí. Jediným mínusem jinak výborně připraveného a uspořádaného turnaje bylo počasí, ale větru a dešti se poručit nedá. Převážná část zápasu se tak odehrávala za stálého deště a nepříjemného větru v teplotách připomínajících spíš nástup zimní sezóny.

 Na začátek turnaje jsme vyfasovali největšího favorita turnaje, tým domácích z Blízkova. Převážná část zápasu se odehrávala v režii blízkovských, ale pozornou hrou obrany s brankářskou jistotou v zádech jsme odolávali tlaku domácích. K ohrožení branky soupeře jsme se moc nedostávali, avšak v 1.minutě nastaveného času jsme podnikli rychlý protiútok, ale kapitán Mira ve vyložené šanci nedokázal zakončit a tak utkání skončilo spravedlivou bezbrankovou remízou. Výborný vstup do turnaje a především spokojenost na naší straně.

Druhý zápas jsme odehráli s loňským vítězem turnaje Pavlínovem. Soupeř výborně fyzicky a technicky vybaven nás nenechal ani chvilku vydechnout, ale tentokrát jsme i my ohrožovali branku soupeře rychlými protiútoky do otevřené obrany soupeře. Pár sekund před přestávkou jsme podnikli jeden z našich kontrů,  ale ve vyložené šanci se opět neprosadil Mira, prakticky z protiútoku do naší nezformované obrany udeřil soupeř. Tento gól rozhodl o osudu utkání, pavlínovští se mírně zatáhli a prakticky nám nedali šanci odpovědět, zvláště od chvíle kdy se jim podařilo vstřelit druhý gól zápasu. Utkání se tak již dohrávalo jen z povinnosti. Sice prohra, ale důstojný výkon proti výbornému soupeři.

Po delší pauze jsme nastoupili k dalšímu zápasu proti týmu Netína. Ve vyrovnaném zápase se urputně bojovalo o každý míč. Brankáři na obou stranách se činili. Hrdinou zápasu se ale stal Joža, který si dvakráte pohrál se soupeřovou obranou i brankářem a tak jsme se v polovině druhé půle vedli rozdílem již dvou branek. Po druhém gólu jsme se však vítězství zalekli a začali náš náskok jen bránit. Soupeř tedy začal ve velkém ohrožovat naši branku a naše pasivita se nám vymstila, těsně před závěrečným hvizdem jsme inkasovali poprvé a v nastaveném čase soupeř šťastně po našem vlastním gólu vyrovnal. Dobrý výkon, škoda jen pasivity, která nás stála cenné body.

Ve čtvrtém zápase jsme nastoupili proti týmu z Měřina, který hrál pod hlavičkou Potáceloff. Očekával se vyrovnaný zápas, což se i potvrdilo, přesto více šancí a herní kvality bylo na naší straně, a tak po jednom gólu vstřeleném v každém poločase jsme se dočkali vítězství. První gól padl z hlavy Tondy a druhý po nádherně zahraném přímém kopu od jirky. Výborný výkon korunovaný vítězstvím.

Do posledního zápasu jsme vstupovali s dojmem, že na našem umístění v turnaji (4místo čili bramborová medaile) již nic nezměníme, přesto jsme chtěli klukům z Měřína Bača tým zápas znepříjemnit a nenechat jim vítězství v turnaji zadarmo. První poločas byl ještě vyrovnaný, přesto se podařilo soupeři vstřelit první gól zápasu. Ve druhé půlce se již projevila únava, nekoncentrovanost a taky nekompletnost našeho týmu, tudíž jsme úplně odpadli a bačovcům tak nabídli vítězství jak na podnose. Účet se zastavil na čtyřech gólech v naší brance a lehce jsme si tak pošramotili výkonem v druhé půli jinak výborné představení na turnaji. Soupeř se stal zaslouženě vítězem turnaje.

 Celkové vítězství si odnesl tedy tým BAČA tým, na druhém místě skončil tým PAVLÍNOV a třetí příčku obsadil tým domácích BLÍZKOV.

Po předání cen a sponzorských darů proběhli již tradiční akce ve střelbě do koše umístěného uprostřed branky a ve střelbě na malou branku, kterých jsme se rádi zúčastnili.

Závěrem bych chtěl poděkovat pořadatelům za pozvání a výborně pořadatelsky i organizačně zvládnutý turnaj.

MM

 

A odkaz na fotky

www.nhu-balinkavm.estranky.cz/fotoalbum/aktualni-sezona-11-12/fotbalovy-turnaj-v-blizkove-3.7.2011/

 

<< zpět na hlavní stranu >>

 
 


Poslední fotografie



Počasí předpověď


Toplist

TOPlist


Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 4
Celkem: 689781
Měsíc: 12725
Den: 316