Jdi na obsah Jdi na menu
 


NHÚ Balinka se pokoušela hrát fotbal

O víkendu dne 27.6.2009 jsme se zúčastnili turnaje v malém fotbale v nedalekém Blízkově. 
Tým NHÚ Balinka přijal nabídku zúčastnit se turnaje v kopané v nedaleké obci Blízkov u Měřína (poděkování za pozvání patří Ferrymu a Ooyovi).
Náš tým se tedy opět po nějakém čase od ukončení hokejové sezóny sešel, nyní ne však na hokejovém kluzišti, ale na krásném fotbalovém plácku v Blízkově. Toho dne 27.6.09 nám počasí celkem přálo a tak jak my, tak i ostatní týmy mohli předvést své fotbalové dovednosti.
     Proti našemu týmu nestála žádná fotbalová "ořezávátka", což jsme hned od úvodního hvizdu našeho prvního zápasu až k poslednímu zápasu dosyta poznali. Náš tým spíše prošperkovaný hokejisty však nakonec ostudu neudělal, v konečném zúčtování jsme nakonec překvapili i sami sebe, a to jak herně i výsledkově.
Ale pěkně popořádku, přibližně něco po deváté ranní hodině jsme nastoupili k prvnímu zápasu a to týmu PAVLÍNOV. Proti nám nastoupili mladí naběhaní borci (převážně hráči z nedalekého fotbalového Měřína) a tak jsme se měli co ohánět. Tým soupeře nás zatlačil a začal si vytvářet pomalu šance. V naší bráně exceloval však Pokec, který nás držel dlouho nad vodou. Postupem času jsme hru lehce vyrovnali, co se však týče našeho útočného snažení, moc jsme toho nepředvedli. To soupeř neproměnil velké další šance. Utkání jsme nakonec prohráli "jen"1:0, když jsme inkasovali ke konci zápasu z oprávněně písknuté penalty, na kterou náš výborný Pokec již nedosáhl. I přes prohru jsme hlavně v defenzívě podali docela dobrý výkon a hlavně postupem času se náš výkon zvedal.
     Po vsuvce dalšího mezizápasu jsme nastoupili proti největšímu favoritovi utkání a to domácím borcům FC BLÍZKOV. Co říci k tomuto zápasu, zde se snad projevil nejmarkantněji fotbalový um, domácí nás přejeli a hlavně nám ukázali efektivnost v zakončení. Téměř všechny naše obdržené góly nesli značku našich zbytečných chyb (hlavně při rozehrávce či ztrátě balónu), čehož soupeř téměř vždy stoprocentně využil. Naše hra dopředu se vylepšila, avšak kromě nastřelené tyčky a dvou pološancí nic víc nepřinesla. Utkání jsme nakonec prohráli 0:5 a mohli jsme tak popřát domácím k bezpečnému vítězství.
     Po občerstvení jsme nastoupili kolem poledne ke třetímu zápasu, na druhou stranu hřiště se proti nám postavil tým POTÁCELOFF. Tento zápas snesl z naší strany již jistou kvalitu a hlavně herně jsme se soupeři, myslím i vyrovnali. Utkání jsme nakonec prohráli 0:2, obdržené góly však padaly výhradně opět na naše fotbalové školácké chyby. My jsme své nabídnuté šance nevyužili a tak jsme odcházeli ze zápasu herně sice s hlavou vztyčenou, bohužel výsledkově a hlavně s kolonkou 0 vstřelených gólů na našem kontě s hlavou sklopenou. I to však nám náladu nepokazilo, nešlo  přece tolik o vítězství, ale hlavně se sejít a trochu se pobavit.
     K poslednímu zápasu jsme v odpoledních hodinách nastoupili proti BAČA TÝMU. Tento zápas se nám povedl a jakoby ukázal, že v našem podání "s jídlem roste chuť. Asi nejen nás jsme překvapili, když jsme udolali vítězství, čímž jsme si nakonec zajistili čtvrté a bramborové místo v turnaji. Tímto vítězstvím jsme našeho soupeře odsoudili  také na dno celkové pětičlenné tabulky. Na začátku utkání jsme využili chyby soupeře, vstřelený gól nás nastartoval a i když se soupeř snažil a skóre dotahoval, vedení jsme si stále udržovali a nenechali vzít. Absolutorium pro všechny hráče, jen pro info, o naše góly se postarali Laďa B.2x, Pepík a David. Škoda jen na konci utkání nezaviněného zranění našeho Laďy, čímž mu přejeme také brzké uzdravení.
     Tímto zápasem naše účinkování na turnaji skončilo. Celkové vítězství v Blízkově patřilo domácímu týmu (gratulujeme), který tak zopakoval svá vítězství z posledních ročníků. Na závěr jsme se ještě zúčastnili dovednostních disciplín, kde i přes famózní výkony našich bratří Strádalíků opět vše brali domácí z Blízkova.
     Úplná tečka za turnajem bylo vyhlášení výsledků a poté již začalo pršet (jak perfektně načasováno), takže se všichni účastníci začali pomalu vytrácet. My jsme však i zde nezklamali a místním předvedli i naše další "dovednosti", hlavně doufáme, že vše bylo OK a místní na nás třeba pro příště nezapomenou.
 

Ještě jednou nutno poděkovat místním pořadatelům za pozvání, perfektní organizaci,  příjemnou zábavu a strávený den v malebném Blízkově.
Všem našim hráčům chci také poděkovat za účast, perfektní výkony (vždyť někteří viděli balón po X letech, někteří dokonce hráli na takovém hřišti poprvé) a těším se, že se třeba buď zase zde nebo na nějakém jiném fotbalovém zápase za NHÚ Balinka sejdeme.

Sportu Zdar, Fotbalu a Balince zvlášť

Společné foto / sestava :
horní řada - Miloš B., David K., Mira M., Raďas S., Milí S.
spodní řada - Mišák B., Jara M., Pepík V., Pokec P., Laďa B., Jirka Jelí 

Obrazek

JM 
      
P.S. Komentář utkání je očima jednoho z hráčů utkání a nemusí korespondovat s názory jiných aktérů utkání.



ODKAZ NA FOTOGALERII
 

Náhledy fotografií ze složky NHÚ Balinka hrála fotbal

 


Poslední fotografie



Počasí předpověď


Toplist

TOPlist


Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 9
Celkem: 691763
Měsíc: 11976
Den: 340